IOHANNIS va afla maine rezultatul contestatiei in anulare pentru recuperarea imobilului pierdut din centrul Sibiului

Magistratii se vor pronunta maine asupra contestatiei in anulare facuta de seful statului pentru recuperarea imobilului pierdut in centrul Sibiului. Presedintele a contestat prin avocatii sai decizia definitiva a instantei pe data de 27 noiembrie, informeaza B1 TV.

“Aceasta solutie dupa parerea mea nu e buna, ma nemultumeste, impreuna cu avocatii mei cautam cele mai bune cai de contestare a solutiei”, a declarat Iohannis dupa ce Curtea de Apel Brasov a dat o sentinta definitiva prin care seful statului pierdea una dintre casele detinute.

Magistratii au respins in 12 noiembrie recursul declarat de sotii Iohannis si a mentinut decizia Tribunalului Brasov din mai 2014, prin care contractul de vanzare-cumparare a unui imobil din centrul istoric al Sibiului fusese anulat. Pe 27 noiembrie, avocatii lui Klaus Iohannis au depus o actiune de contestatie in anulare.

Scandalul a pornit de la un imobil nationalizat. ACesta a fost cumparat de chiriasi in 1997, insa, doi ani mai tarziu, o persoana care a sustinut ca este nepotul fostilor propietari a contestat tranzactia iar aceasta a fost lovita de nulitate. Sotii Iohannis au cumparat apoi imobilul de la presupusul nepot.

Chiriasii au contestat insa calitatea de nepot a barbatului care le-a vandut casa sotilor Iohannis iar instanta le-a dat dreptate astfel incat presedintele a pierdut imobilul.

Sursa foto: ziuanews