Iohannis va cere elaborarea legislatiei pentru votul prin corespondenta si votul electronic

Prezidentiabilul ACL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, ca va solicita partidelor politice ca in aproximativ jumatate de an sa elaboreze legislatia pentru votul prin corespondenta si votul electronic, punctand nevoia de modernizare a acestuiproces.

“Voi solicita partidelor politice timp de 6 luni sa elaboreze legislatia pentru votul prin corespondenta si votul electronic. Nu mai suntem la inceputul anilor 90, suntem in sec. XXI, sa ne comportam ca atare”, a spus Klaus Iohannis.

IOHANNIS: GUVERNUL A REUSIT SA NE FACA DE RAS IN FATA STRAINATATII. II CHEM ALATURI DE MINE PE CEI CARE SE CONSIDERA DE DREAPTA

Candidatul ACL la Presedintie a mai spus luni seara, intr-o conferinta de presa, ca ii cheama alaturi de el pe cei care se considera de dreapta si pe toti cei care pe 16 noiembrie cred ca se poate face o schimbare. El a vorbit despre haosul de la ambasade, unde mii de romani din diaspora nu au reusit sa-si exercite votul in primul tur de scrutin si i-a cerut premierului sa ia masuri si sa aplice sanctiuni celor care se fac vinovati de aceasta situatie.

Intr-un interviu acordat recent in exclusivitate pentru Mondo News, Klaus Iohannis declara ca “daca vor sa creasca prezenta la urne, politicienii romani ar trebui sa faca eforturi sa devina ei insisi mai credibili, mai competenti si mai sinceri in efortul de a-i reprezenta pe cei care le dau votul. Oamenii nu vin la vot din obligatie, ci din convingere”.

CATALIN PREDOIU, DESPRE VOTUL DIN DIASPORA: NU E EROARE, E NEGLIJENTA. MINISTRUL DE EXTERNE AR TREBUI DEMIS PE LOC