IOHANNIS va denunta PROTOCOLUL USL la Tribunal – SURSE

KLAUS IOHANNIS este hotarat sa denunte  la Tribunal Protocolul USL. Un document in acest sens urmeaza sa fie discutat la DELEGATIA PERMANENTA  a PNL de martea viitoare.

Surse din conducerea PNL au declarat ca, la Delegatia Permanenta de marti, se va discuta despre denuntarea la Tribunal a Uniunii Social Liberale. Respectivele surse citate de gandul.info au aratat  ca s-a cerut o copie de la Tribunal de pe PROTOCOLUL USL, dupa ce nu a fost gasit originalul.

Iesirea PNL de la guvernare si votul din Delegatia Permanenta  din luna februarie privind ruperea USL nu au fost completate si cu o actiune in instanta pentru denuntarea Protocolului USL si incheierea oricarei discutii privind „USL traieste”.

Citeste si: Cozmin Gusa: Candidatul PNL-PDL la prezidentiale va fi KLAUS IOHANNIS

In DELEGATIA PERMANENTA se va prezenta un document care va fi depus la Tribunal pentru ca USL sa-si inceteze oficial existenta.

Demersul nu este o premiera, el fiind anuntat si de fostul presedinte CRIN ANTONESCU in campania pentru europarlamentare.

Citeste si: PNL a stabilit data in care va alege candidatul la ALEGERILE PREZIDENTIALE

O problema luata in calcul de liberali o constituia statutul alesilor locali, care au fost alesi pe listele USL. In conditiile denuntarii Uniunii, cei din conducerea PNL s-au temut ca cei din administratia locala pot migra spre alte partide, fara a exista riscul pierderii mandatului, deoarece ei nu au fost alesi pe listele PNL, ci ale USL.

„Dupa ruperea USL nu era foarte clar daca nu se generau inconveniente la nivelul administratiei locale, cand se inlocuieste un consilier, pentru nu a fi private partidele din acea lista de dreptul de a-si inlocuit consilierul. Am aflat ca nu exista consecinte juridice si poate fi denuntata fara probleme alianta”, declara in campanie ANTONESCU.