IOHANNIS va participa la NEW YORK la un SUMMIT cu privire la CONTRACAREA STATULUI ISLAMIC

KLAUS IOHANNIS a tinut o conferinta de presa inaintea plecarii la intalnirea CONSIULUI EUROPEAN de la BRUXELLES, dar si inaintea SUMMIT-ULUI ONU de la New York.

Presedintele a precizat ca in SUA va participa la mai multe SUMMIT-uri importante, cum ar fi unul organizat de presedintele american BARACK OBAMA, cu privire la CONTRACARAREA ISIS, dar si la un summit organizat de presedintele Chinei cu privire la EGALITATEA DE GEN.

“Dupa Consiliul European din aceasta seara voi pleca a New York. Voi participa la Adunarea Generala ONU. ONU sarbatoreste anul acesta 70 de ani de la infiintare. La ONU au loc o serie de summituri importante. Eu voi participa la mai multe summituri si voi participa la intilnirea care va adopta AGENDA 2030 PENTRU DEZVOLTARE DURABILA. E un angajament al sefilor de stat si de guvern.

Voi participa, ca sa dau citeva exemple, la invitatia presedintelui SUA la SUMMITUL DEDICAT CONTRACARARII ISIS, la summitul pentru EGALITATEA DE GEN coorganizat de presedintele Chinei si de secretarul general ONU.”

CITESTE SI: IOHANNIS, DESPRE PONTA: ROMANIA ARE UN PREMIER TRIMIS IN JUDECATA; SUNTEM UNICI IN SENSUL NEGATIV

De asemenea, Iohannis a precizat ca, o data cu acest summit, va avea oportunitatea unor intrevedere bilaterale cu diversi sefi de stat, printre care si o intalnire cu vicepresedintele americani JOE BIDEN:

“Prezenta mea la New York imi va da ocazia sa am intilniri bilaterale cu mai multi sefi de state si voi comunica si continutul lor.

Voi avea deosebita placere ca in marja deplasarii sa am o intilnire cu vicepresedintele Joe Biden la Casa Alba. Aceasta prima intilnire oficiala va fi fundamentata pe obiectivul intaririi parteneriatului strategic intre Romania si SUA.”

Sursa foto: presidency