IOHANNIS: Vedem cea mai urata fata a politicii romanesti. Ponta vrea sa treaca legea amnistiei si gratierii pentru a-si proteja oamenii din partid

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marti seara, in studioul Realitatea TV, ca ceea ce se intampla acum in PSD este de fapt o curatenie a politicii romanesti, subliniind ca in aceste zile vedem cea mai urata fata a politicii romanesti. Prezidentiabilul ACL a mai subliniat ca nu exista nicio posibilitate pentru candidatul Victor Ponta sa se disocieze de anchetele care vizeaza nume marcante din PSD si a subliniat ca premierul intentioneaza sa aprobe cat mai repede legea amnistiei si gratierii, pentru a-si proteja oamenii din partid.

“Cred ca ce se intampla acum este o curatenie in politica romaneasca. Este pacat ca a trebuit sa se ajunga aici, vedem cea mai urata fata a politicii romanesti, vedem dezvaluiri naucitoare, vedem un candidat presedinte PSD derutat, care spune curioase cum ca domnia sa s-ar ocupa de guvernare si nu are nicio treaba. Eu va spun ca nu exista nicio posibilitate pentru candidatul Victor Ponta sa se disocieze de ce se intampla in acele dosare. Nu se poate disocia de aceasta chestiune. Domnul Ponta este presedintele PSD. Sa faca bine sa-si trimita partidul la vot si sa voteze pentru incuviintare. Il auzim tot timpul ca isi doreste stat de drept si independenta justitiei, sa ne arate asta. Sa ridice mana PSD, sa voteze pentru incuviintare si sa-si faca procurorii treaba. Daca nu, atunci este evident ca in vorba este una, iar in fapta alta. Parca Victor Ponta ar vrea sa-si protejeze acele persoane care au probleme cu DNA si vrea sa ajunga presedinte pentru a putea sa-si protejeze acele persoane care au probleme cu DNA sau sa-i gratieze pe unii”, a spus Iohannis.

Citeste si: Klaus Iohannis a mers pe bicicleta de la partid la Parlament, militand pentru ”deschiderea oraselor pentru biciclisti”

Intrebat daca Victor Ponta ar impune gratierea in Parlament, Iohannis a raspuns: “Eu tind sa cred ca da. A fost una din temele ale vechiului USL. Noi, PNL-ul, ne-am opus virulent atunci, dar atunci Victor Ponta a dorit neaparat sa treaca repede aceasta lege a amnistiei si gratierii. Ma face sa cred ca PSD in continuare doreste sa voteze pentru aceasta lege pentru a-si proteja oamenii din partid”. 

Prezidentiabilul ACL si-a exprimat speranta ca anchetele aflate in derulare vor merge pana la capat si sutele de mii de hectare pregatite pentru politicieni vor reveni proprietarilor de drept.

“Suntem in situatia in care aflam cu stupoare ca zeci, sute de mii de hectare, au fost pregatite sa fie retrocedate unor persoane care nu stim daca aveau dreptul, dar au fost pregatite pentru politicieni care au sprijinit aceste demersuri. Sper sa mearga aceste anchete pana la capat, sa faca lumina si sa vedem de ce au fost tinuti proprietarii de drept fara sa le fie retrocedate terenurile. Ani de zile nu s-au facut despagubiri pentru ca nu s-a dorit politic”, a mai spus Iohannis.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Sper ca oamenii sa vada DIFERENTA dintre mine si VICTOR PONTA

Intrebat cum arata Romania lui Klaus Iohannis, acesta a raspuns: “Cum ar arata Romania mea: fara coruptie, fara politicieni care fac legi pentru ei, care baga mana in buzunarul contribuabilului. Este simplu ceea ce propun eu, este altfel de a face politica in Romania. Eu imi doresc o ROmanie a lucrului bine facut, o Romanie bnormala, cu mai putina galagie in politica si mai multe solutii, ca de povestit lucrurile se pot povesti. Ceea ce vreau eu, impreuna cu un guvern de dreapta, este sa venim cu solutii, sa facem lucrurile sa functioneze mai bine, sa mearga Romania ceas. Eu pot face ca lucrurile sa mearga ceas.