IOHANNIS: VICTOR CIORBEA este Avocatul Guvernului, nu al Poporului

Klaus Iohannis, candidatul Aliantei Crestin Liberale (ACL) la alegerile prezidentiale din luna noiembrie, a afirmat duminica seara, la postul Digi 24, ca Victor Ciorbea este avocatul Guvernului, nu al Poporului si ca va trebui analizat daca exista posibilitatea unei plangeri penale impotriva acestuia.

“Este ceva intre penibil si jenant. Evident ca Avocatul Poporului poate sa atace o OUG indiferent despre ce este vorba in ordonanta. (…) Este penibil, este jenant ca acea persoana pusa pe pozitia de Avocat al Poporului vine cu o astfel explicatie neplauzibila, jenanta. (…) Este avocatul Guvernului, este evident.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: Promisiunile lui Ponta nu au acoperire. Sunt masuri electorale. UPDATE

Eu am crezut ca este Avocatul Poporului, pus sa vegheze ca inclusiv Guvernul sa respecte Constitutia. Se pare ca dl Ciorbea a inteles altfel rostul Avocatului Poporului”, a spus Iohannis, comentand raspunsul Avocatului Poporului cu privire la OUG privind migratia alesilor locali, caz in care si-a declinat competenta.

El s-a declarat convins ca OUG privind migratia alesilor locali va fi declarata neconstitutionala dupa alegerile prezidentiale. Intrebat daca va face o plangere penala in cazul lui Victor Ciorbea, Klaus Iohannis a raspuns: “Va trebui sa analizam cu specialistii daca exista aceasta posibilitate, deocamdata trebuie sa constatam ca Avocatul Poporului este avocatul Guvernului”.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS, despre negocierile cu UDMR

Sursa foto: adevarul.ro