IOHANNIS: Victor Ponta va pierde alegerile prezidentiale. Va fi scos din politica de propriul partid

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, la Adevarul Live, ca va castiga alegerile prezidentiale, subliniind ca Victor Ponta va pierde deoarece “va fi scos din politica de propriul partid”. Prezidentiabilul ACL a facut referire si la presedintele Traian Basescu, despre care a spus ca face”zgomot de fond” pentru a distrage atentia de la campania electorala, adaugand ca seful statului si premierul Victor Ponta fac “scandal inutil”, iar candidatii nu reusesc sa vorbeasca despre programele lor.

“Daca domnia sa (Traian Basescu — n.r.) creeaza acel zgomot de fond ca sa distraga atentia de la campania electorala, este greu sa discuti programele. (…) Exact pentru acest motiv. Fiindca asa a fost si la europarlamentare, asa a fost si acum si asa este si acum, presedintele Basescu si prim-ministrul Victor Ponta, in loc sa-si vada de treaba si sa lucreze pentru Romania, isi vad de televiziuni, fac un scandal total inutil, dar foarte puternic, si pe acest fundal candidatii cu greu ajung in emisiuni sa vorbeasca pe program. Toata lumea vorbeste de agentul 007, pe chestiuni care nu au niciun fel de treaba cu viitorul Romaniei, cu programele prezidentiabililor”, a spus Iohannis la Adevarul Live.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE: IOHANNIS STRANGE TOT MAI MULTI FANI ACTIVI PE FACEBOOK. INFOGRAFIC

Klaus Iohannis a sustinut ca va castiga alegerile prezidentiale si ca, in acest context, nu va face nicio intelegere cu PSD.

“Victor Ponta va pierde alegerile prezidentiale si va fi scos din politica de propriul partid. Voi castiga prezidentialele si va avea loc o reasezare a pozitiilor din Parlament, acestea doua combinate putem sa ne imaginam usor ca vor duce la o reconfigurare a raportului de forte in Parlament, care sper eu va aduce un nou Guvern al noului PNL la putere”, a aratat Iohannis.

Citeste si: AEP: Numarul de alegatori pentru turul I al alegerilor prezidentiale este de 18.296.567