IOHANNIS, vizita la RIGA pentru summitul PARTENERIATULUI ESTIC si intalnire cu liderul PPE

Presedintele KLAUS IOHANNIS se va afla, joi si vineri, la Riga (Letonia), unde va participa la summitul Parteneriatului Estic, avand programata cu aceasta ocazie si o intalnire cu presedintele Partidului Popular European, JOSEPH DAUL.

Conform programului oficial, Iohannis va participa, joi seara, si la dineul de lucru oferit de presedintele Letoniei.

iniantea plecarii la Riga, joi, in jurul orei 16.00, presedintele va sustine o declaratie de presa la Aeroportul Henri Coanda.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS s-a intalnit cu reprezentantii MEDIULUI DE AFACERI

Liderii europeni se intalnesc cu omologii lor din cadrul celor sase tari membre ale Parteneriatului Estic la Riga pe fondul ingrijorarilor ca intalnirea ar putea inflama si mai mult tensiunile cu Rusia.

Precedentul summit al Parteneriatului Estic a avut loc la Vilnius in 2013, generand actuala criza cu Ucraina, dupa ce fostul presedinte al tarii, Viktor Ianukovici, a abandonat un acord ce prevedea legaturi mai stranse cu Uniunea Europeana, relateaza DPA, in pagina electronica.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: Am introdus DEFRISARILE ILEGALE pe ordinea de zi a CSAT pentru ca sunt o problema de SIGURANTA NATIONALA

Parteneriatul Estic este un program european menit sa incurajeze sase state foste sovietice – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, R.Moldova si Ucraina – sa demareze reforme, in schimbul unor relatii mai stranse si a unor beneficii economice.

Sursa foto www.adevarul.ro