IOHANNIS: Vreau sa devenim atat de buni incat MCV-ul sa nu mai fie necesar

KLAUS IOHANNIS

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat miercuri ca Romania nu este pregatita “azi” sa renunte la Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), aratand ca isi doreste ca “noi sa devenim atat de buni ca acest instrument sa nu mai fie necesar”.

“Nu am spus ca trebuie sa ridicam MCV-ul acum. MCV a fost si este util, ne ajuta. Nu ne-a fost impus, a fost convenit in negocierile de aderare. A fost inventat ca instrument de control si verificare pentru a ajuta Romania si exista obiective clar stabilite. In momentul in care Romania si-a indeplinit clar 100% obiectivele, e clar ca instrumentul a devenit caduc.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: RELATIA cu PREMIERUL PONTA este una de LUCRU nu de COABITARE. LIVE TEXT 

Nu am spus ca nu-mi place MCV, dimpotriva. Practic, ce imi doresc e sa lucram cu totii – clasa politica in general – ca sa ajungem sa spuna toata lumea “1,2,3,4 bifat indeplinit, deci instrumentul nu mai e necesar”. Eu am spus acest lucru pentru a lucra ca sa indeplinim obiectivele. Noi ne-am angajat sa fim stat de drept, justitia sa fie bine organitata. Or, aceste lucruri nu se obtin doar asteptand sa se intample. Noi trebuie sa fim proactivi sa facem modificarile necesare, sa alocam banii necesari pentru indeplinirea acestor masuri, sa combatem coruptia, sa nu mai avem acel val imens de OUG, sa nu mai avem parlamentari aparati prin vot.

Ce vreau eu e sa lucram cu totii ca sa indeplinim aceste obiective si MCV sa nu mai fie necesar.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: Voi incepe CONSULTARI CU PARTIDELE pentru asigurarea unui PRAG MINIMAL de 2% pentru Armata. UPDATE 

Acest lucru se poate in cativa ani. Eu am spus sper sa ajungem in acest punct cand Parlamentul si CSM isi incheie mandatul, adica 2016-2017, adica un orizont de timp rezonabil. Azi nu suntem pregatiti. Intr-un termen rezonabil sa fie Romania unde ne dorim noi si unde isi doresc partenerii europeni. Deci a fost un apel la munca si la indeplinirea obiectivelor”, a declarat miercuri presedintele KLAUS IOHANNIS.

Sursa foto: realitatea.net