IOHANNIS: ZIUA NATIONALA, cel mai bun prilej de a vedea marile noastre RESTANTE

KLAUS IOHANNIS, PRESEDINTE ROMANIA, INTERVIU PRESA GERMANA, AMENINTARE RUSIA, REPUTATIE ROMANIA, ADERARE SCHENGEN, SITUATIE UCRAINA

KLAUS IOHANNIS, presedintele ales al Romaniei, se afla luni la Alba Iulia pentru a sarbatori Ziua Nationala. Iohannis a sustinut un discurs inaintea debutului ceremoniei in care a vorbit despre planurile sale, dar si despre faptul ca ziua de 1 decembrie este cel mai bun prilej de a vedea care sunt marile restante ale romanilor.

“Ca presedinte al Romaniei, imi propun sa redescoperim impreuna ideea de unitate nationala”, a spus Iohannis, in discursul sau. Ziua de astazi este cel mai bun prilej pentru a vedea care sunt marile noastre restante”, a continuat Iohannis.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS, presedintele ales, va sarbatori ZIUA NATIONALA a ROMANIEI la ALBA IULIA

“Romania trebuie sa aiba obiective nationale legate de locul ei in Europa si in lume, de propria sa dezvoltare, de conectare la Europa prin infrastructura, obiective legate de educatie, de reformarea unor institutii.

Este nevoie de redescoperirea increderii. Teama, nesiguranta ne-a indepartat unii de altii, ne-a facut sa vedem adversari unde puteam vedea parteneri. Ne-au facut sa lucram singuri fiecare, unde puteam lucra impreuna.

Natiunea romana va fi puternica prin unitatea ei, prin refacerea increderii. Partidele vor trebui sa inteleaga ca indiferent de competitii au datoria sa isi reprezinte natiunea de cetateni. Indifirent de cum au facut lucrurile in trecut au datoria de a privi spre obiectivele nationale. Obiectivele personale nu trebuie sa ia locul celor comune.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS intampinat cu paine si sare la manifestarile Zilei Nationale de la ALBA IULIA 

Suntem astazi o natiune de cetateni care au aratat in fata intregii lumi ca pretuiesc valorile democratiei si ca isi doresc o schimbare. La Multi Ani romani! La Multi Ani Romania!”, a incheiat Klaus  Iohannis.

Sursa foto: adevarul.ro