Iohannis: Ponta a facut o campanie mudara. Nu-mi bagati parintii in campanie

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat joi, intr-o conferinta de presa organizata la sediul ACL, ca Victor Ponta a facut o campanie electorala murdara, acuzandu-l ca nu a fost intr-atat de barbat incat sa-i spuna ce are de spus in fata, ci a apelat la vorbitoare si la televiziuni de casa. Totodata, candidatul ACL la prezidentiale a cerut sa nu-i fie bagati parintii in campania pentru Cotroceni.

“Campania mea a fost una decenta, campania PSD-ului a fost o mizerie. Nu a fost o campanie cum ne-am fi asteptat in Romania secolului 21. Este o campanie a lucrurlui prost facut, de aceea am propus eu o Romanie a lucrului bine facut. Pana acum Victor Ponta nu a fost suficient de barbat sa spuna lucrurile direct. S-a ascuns dupa vorbitoare si televiziuni de casa”, a declarat Iohannis.

“Nu ii implicati pe parintii mei in campanie! Daca nu v-a spus nimeni, hartuirea unui oponent politic a fost o metoda a Securitatii si este o metoda a politiilor politice private”, a adaugat Iohannis.

Intrebat de jurnalisti daca va participa la o dezbatere cu Victor Ponta, candidatul ACL a raspuns afirmativ, insa numai in conditiile in care dezbaterea electorala va fi organizata de o televiziune independenta de candidatii politici.

Citeste si: ACL a anuntat unde isi va incheia KLAUS IOHANNIS campania electorala pentru turul I

“Daca va avea curajul sa vina la o confruntare, sunt dispus sa particip. Daca vor exista o dezbatere in turul doi, pentru a nu fi banuite de organizare partinitoare, ele trebuie obligatoriu organizate de entitati independente de candidatii politici. Cand echipa mea verifica si are garantia ca va fi o dezbatere obiectiva, voi merge oriunde. Daca va constata ca este un cadru independent de cei doi candidati, voi merge oriunde. Echipa mea va sti sa evalueze situatia”, a explicat Klaus Iohannis.

In legatura cu initiativa senatorului PSD Serban Nicolae de modificare a Codului Penal, prin care dezvaluirea de informatii care potrivit legii nu au caracter public dintr-o cauza aflata in curs de cercetare se pedepseste cu inchisoarea, initiativa care a trecut tacit de Senat la inceputul lunii octombrie, si asupra caruia Guvernul a dat initial aviz pozitiv apoi negativ, Klaus Iohannis a spus ca “ne pregatim de o Romanie in care toti coruptii sunt gratiati si jurnalistii incarcerati”.

“Eu n-am aruncat vina asupra media, daca veni vorba, am amintit de o chestiune pe care nu am inclus-o in mesajele mele. Observ o deruta totala in legatura cu legea de condamnarea a jurnalistilor care fac publice informatii din rechizitorii. E gresita abordarea. Ne pregatim de o Romanie in care toti coruptii sunt gratiati si jurnalistii incarcerati? In realitate vor sa o faca, dar si-au dat seama ca nu da bine la media”, a mai spus Iohannis.

Citeste si: GUVERNUL SCHIMBA AVIZUL IN CAZUL INITIATIVEI LEGISLATIVE CARE AFECTEAZA LIBERTATEA PRESEI