IOLANDA BALAS SOTER A MURIT

Fosta marea campioana IOLANDA BALAS SOTER a MURIT.  Dubla campioana olimpica la ATLETISM avea probleme de sanatate de mai mult timp, iar vineri a pierdut lupta cu boala. IOLANDA BALAS avea 79 de ani.

IOLANDA BALAS SOTER lasa in urma o cariera glorioasa, fiind considerata una dintre cele mai mari sportive din istoria Romaniei. Fosta atleta a castigat doua medalii olimpice (Roma 1960 si Tokyo 1964) in proba de saritura in inaltime. IOLANDA BALAS a fost, totodata, prima campioana olimpica din istoria tarii noastre.

IOLANDA BALAS SOTER a reusit 14 recorduri mondiale si a avut o serie de 105 de concursuri consecutive pe care le-a castigat, o performanta pe care nimeni nu a mai reusit-o. Fosta mare sportiva IOLANDA BALAS SOTER a fost presedintele Federatiei Romane de Atletism intre 1988 si 2005.

In 1993, IOLANDA BALAS SOTER a infiintat Fundatia Atletismului Romanesc, o institutie ce a contribuit la dezvoltarea sportului pe care l-a slujit intreaga viata. Autoritatile i-au recunoscut meritele sportive, IOLANDA BALAS SOTER avand titluri precum Maestru Emerit al Sportului, Ordinul Steaua Romaniei, Ordinul Sportiv, Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Ofiter si Coloana de Aur.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: sport