ION ARITON le-a cerut colegilor sa aprobe FAVORABIL cererea de incepere a URMARIRII PENALE

Senatorul ION ARITON le-a solicitat colegilor in sedinta de miercuri sa aprobe favorabil cererea procurorilor de incepere a urmaririi sale penale, precizand ca nu o sa ceara tergiversarea votului.

“Astazi ne aflam in situatia de a vota solicitarea Parchetului General adresata Senatului Romaniei in vederea formularii cererii de Urmarire Penala. Dupa cum am precizat in toate interventiile mele anterioare, nu o sa cer colegilor mei sa tergiverseze votul, dimpotriva, vreau sa se termine cat mai repede. De trei ani se tot discuta de acest subiect si cred ca e cazul ca autoritatile competente sa se pronunte. Am fost si sunt un adept al principiului independentei Justitiei, consider ca toti oamenii trebuie sa fie egali in fata legii. Va solicit sa aprobati FAVORABIL cererea de incepere a URMARIRII PENALE”, a spus ION ARITON.

Senatul urmeaza sa se pronunte cu privire la aceasta solicitare in sedinta de joi, la votul final.

Citeste si: Ariton si Vosganian au primit aviz pozitiv pentru ridicarea imunitatii

Senatorii din Comisia juridica au avizat favorabil, marti, cu majoritate de voturi, cererile pentru inceperea urmaririi penale a fostilor ministri ai Economiei ION ARITON si VARUJAN VOSGANIAN.

Solicitarile procurorilor de incuviintare a inceperii urmaririi penale pentru senatorul ION ARITON, acuzat in dosarul Gala Bute, si pentru VARUJAN VOSGANIAN, acuzat in dosarul Romagaz, sunt dezbatute, miercuri, in plenul Senatului.

Procurorul general TIBERIU NITU a solicitat Senatului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a Urmaririi Penale fata de senatorul ION ARITON, fost ministru al Ministerului Economiei, sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie la abuz in serviciu si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, in dosarul Gala Bute.

Citeste si: PLEDOARIA lui VARUJAN VOSGANIAN privind solicitarea Parchetului de incuviintare a URMARIRII PENALE va fi sustinuta joi

De asemenea, TIBERIU NITU a trimis Senatului si cererea DIICOT de incuviintare a inceperii urmaririi penale fata de VARUJAN VOSGANIAN, fost ministru al Economiei, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, in dosarul Romgaz.

Solicitarile procurorilor de incuviintare a inceperii urmaririi penale pentru senatorul ION ARITON, acuzat in dosarul Gala Bute, si pentru VARUJAN VOSGANIAN, acuzat in dosarul Romagaz, sunt dezbatute, miercuri, in plenul Senatului.

Sursa foto: presalibera.net