Ion Butmalai, deputat din Republica Moldova, a fost gasit mort in locuinta sa din Cahul

Ion Butmalai, deputat din Republica Moldova, a fost gasit mort

Un deputat din Republica Moldova a fost gasit mort. Ion Butmalai, deputat al Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, a fost gasit decedat, marti, in propria sa locuinta din Cahul, transmite presa de la Chisinau. Politistii presupun ca ar fi vorba despre o sinucidere.

Din primele informatii, Ion Butmalai s-ar fi impuscat cu o arma pe care o detinea legal. Informatia a fost confirmata de Politia din Cahul, dar si de Inspectoratul General de Politie, relateaza Jurnal de Chisinau, in pagina electronica, citat de Mediafax.

O echipa de anchetatori s-a deplasat la fata locului, dar deocamdata nu se stie daca este vorba despre o sinucidere sau un accident. Cadavrul politicianului a fost descoperit de sotia sa, care a anuntat politia.

Citeste si: CURTEA CONSTITUTIONALA de la Chisinau a amanat interpretarea neutralitatii R. MOLDOVA

Vecinii politicianului au relatat ca aceasta ar mai fi incercat sa se sinucida, din cauza unor probleme politice. Potrivit Jurnal de Chisinau, deputatul avea mai multe datorii, in urma contractarii unor credite bancare.

In varsta de 50 de ani, Ion Butmalai nu a fost inclus pe lista electorala a Partidului Liberal Democrat pentru alegerile legislative din 30 noiembrie. Partidul Liberal Democrat si-a exprimat regretul pentru moartea politicianului si a transmis condoleante familiei, intr-un comunicat de presa.

Citeste si: SILVIU IONESCU, FOSTUL CONSUL AL ROMANIEI IN SINGAPORE, A MURIT IN INCHISOARE

Care a fost ultima postare pe pagina lui Ion Butmalai de pe Facebook

Pe pagina sa de pe Facebook, Ion Butmalai anunta in 17 noiembrie ca nu va putea sustine o conferinta de presa programata in ziua de 18 noiembrie. 

“Stimaţi reprezentanţi ai mass-media! Din motive de sănătate nu voi mai putea petrece conferința de presă preconizată pentru ziua de mîine,18 noiembrie 2014, ora 11:00 la agenția de presă Infotag. Cu detalii revin după ameliorarea stării de sănătate. Vă mulțumesc pentru înțelegere”, scria deputatul, potrivit publika.md.