ION CLAMPARU, cel mai TEMUT INTERLOP roman, a fost ADUS IN TARA. UPDATE

ION CLAMPARU, cel mai TEMUT INTERLOP roman, va fi ADUS IN TARA, potrivit postului B1 TV.

UPDATE 17.30: ION CLAMPARU a fost adus pe Aeroportul Otopeni in urma cu putin timp, el fiind insotit de patru mascati. ION CLAMPARU va fi dus in Arestul Centrul al Politiei Capitalei, iar ulterior va fi prezentat instantei pentru a-i fi adus la cunostinta mandatul de condamnare.

ION CLAMPARU a fost prins in luna septembrie la Madrid dupa opt ani de cautari.

Citeste si: Ioan Clamparu catre jurnalistii spanioli: Dumnezeu e mare!

In ultimii ani, interlopul, care se ocupa cu racolarea de tinere pe care le obliga apoi sa se prostitueze, a fost cautat de autoritatile din Spania insa operatiunile de prindere au esuat de mai multe ori.

ION CLAMPARU are de executat in Romania 13 ani de inchisoare, dar a primit si o pedeapsa de 30 de ani de inchisoare de la autoritatile din Spania. El a fost condamnat pentru organizarea unui grup infractional, trafic de persoane si trafic de minori.

ION CLAMPARU a cerut efectuarea pedepsei in Romania, iar autoritatile spaniole au acceptat rapid solicitarea. Se pare ca interlopul a avut un comportament violent si in inchisoare.

ION CLAMPARU a controlat in Spania una dintre cele mai mari retele de prostitutie din Europa. Peste 1.000 de femei au lucrat pentru interlopul botosanean nascut in 1968. Multe dintre acestea au fost fortate sa se prostitueze si cele care nu se supuneau aveau parte de un tratament inuman.

Mai putin cunoscut in Romania, el a reusit prin brutalitate si prin dimensiunile retelei infractionale controlate sa elimine concurenta rusa si albaneza de pe piata ilicita a prostitutiei din Madrid, dar si din alte orase iberice.

Citeste si: Clamparu a fost prins in Spania

Prima condamnarea lui ION CLAMPARU a fost in 1988 pentru lovituri cauzatoare de moarte. Tribunalul Botosani l-a condamnat la 15 ani de inchisoare, dupa ce ION CLAMPARU a omorat in bataie un barbat.

Eliberat in 1998, ION CLAMPARU a construit o retea de prostitutie si sub false promisiuni legate de locuri de munca in Spania, la Madrid, a recrutat numeroase tinere din Moldova de o parte si de alta a Prutului. Odata ajunse acolo, victimele sale descopereau cruda realitate. Crestearea lui in importanta in zona infractionala a determinat politia spaniola ca din 2004 sa il transforme intr-o tinta dar, pana in 2011, prinderea lui Cap de porc a fost imposibila.

ION CLAMPARU s-a predat dupa ce multe dintre afacerile sale fusesera lovite din plin de politistii spanioli si multi dintre locotenentii sai se aflau deja dupa gratii.

Sursa foto: inforoes.ro