Plângerea lui Magiunică a determinat arestarea Duduienilor și cutremură lumea politică din București. Afacerea cu iz bulevardier are implicații politice și economice care relevă o față nevăzută a sectorului 6 din Capitală, se arată într-un material al jurnaliștilor de la lumeapolitică.ro.
Războiul care arată fețele mafiei
Lumea Politică a scris că războiul dintre clanul Duduianu și clanul Vasiloi urmează să cutremure scena politică a Bucureștiului. Acest lucru era așteptat deoarece clanul Vasiloi controlează cu mână de fier activitatea din Sectorul 6 al Bucureștiului.
Clanul condus de Gheorghiță Vasiloi, Ion Cornel Petrut și Ilie Potecaru a avut în vremea lui Poteraș firma care ridica mașinile parcate ilegal. În mandatul lui Mutu, clanul a trecut la nivelul următor. Așadar o luptă cu Duduienii în prag de alegeri este catastrofală pentru Gabriel Mutu (foto), actualul primar al Sectorului 6.
Totul a început în iunie 2020 când cele două grupări au avut un conflict la o terasă din Sectorul 6. La scurt timp, poliția intervine și arestează mai mulți membrii ai Clanului Duduianu. Nicio veste despre ceilalți interlopi.
„Afaceristul” cu majuscule sesizează poliția
Poliția Română s-a pus în mișcare și a decimat Clanul Duduianu la cererea lui Ion Cornel Petruț, zis Magiunică. Într-o plângere penală prealabilă scrisă cu majuscule și dezacorduri gramaticale el sesizează poliția cu privire la un incident de la terasa Le Blanc din Sectorul 6.
Plângerea este formulată „în potriva” a două persoane necunoscute. Bărbatul susține că s-a confruntat cu cele două persoane iar acestea au devenit violente „spunând că ne va distruge și ne va da foc el fiind băiatul lui Cristofor” se arată în plângere.
„Nu MIA fost creat NICI UN prejudiciu în schimb MIA fost creată o puternică stare de spaimă și temere motiv pentru care în prezent îmi este frică atât pentru mine cât și pentru familia mea” susține Ion Cornel Petruț în documentul intrat în posesia Lumea Politică.
Poliția „uită” de Clanul Vasiloi
Plângerea agramată, scrisă cu litere de tipar care se lăbărțează timid pe foaia albă este înregistrată cu operativitate și celeritate excesivă de oamenii legii pe 19 iunie 2020. După o lună mai mulți membrii ai clanului Duduianu au fost arestați.
Poliția nu suflă nicio vorbă despre rivalii lor. Clanul Vasiloi este trecut sub tăcere, iar autorul plângerii pe care o prezentăm nu-și face loc în dosarele oamenilor legii.
Lumea Politică vă prezintă motivele pentru care acesta a fost „uitat”. Nu știm dacă și el a fost sau nu protagonistul vreunei întâlniri printre cruci și morminte cu vreun șef al poliției.
Ion Cornel Petruț, zis Magiunică – șeful Sectorului 6
Ion Cornel Petruț este asociat unic al firmei Puf 2001 Impex SRL și în campania electorală trecută societatea a închiriat un imobil lui Ioan Tănăsuică, consilier local al PSD Sector 6. Acesta cedează imobilul gratuit către ONG-ul „Gabriel Mutu Alături de tine”.
Ion Cornel Petruț, cunoscut în lumea interlopă sub numele de Magiunică a fost asociat cu Ilie Potecaru în firma care Ilcor Auto Eco. În mandatul lui Poteraș, compania a prosperat din afacerea cu ridicarea mașinilor parcate ilegal.
Bărbatul este și ginerele lui Gheorghiță Vasiloi, liderul clanului care controlează tot ce mișcă în Sectorul condus acum de fostul chiriaș al lui Maginunică, Gabriel Mutu. Acestea sunt numai mizilicuri. Vă prezentăm acum adevărata anvergură a Clanului Vasiloi.
De la Magiunică la blocuri turn și ansambluri rezidențiale
În 2005, Vasile Domnu, zis Liderică, un proxenet din București este împușcat în stradă cu un pistol cu bile. Adevărul prezenta povestea în detaliu „Scandalul mocnea inca de lunea trecuta, cand Vasile Domnu a avut o altercatie cu Ionel Cornel Petrut, 35 de ani, in fata unei benzinarii de pe strada Plevnei. Atunci, Domnu a incercat sa-l loveasca pe Cornel Petrut cu un cutit prin geamul masinii acestuia.”
În 2020 numele lui Ion Cornel Petruț apare în prestigioasa publicație Ziarul Financiar. Sunt trecute în revistă afacerile de 255 milioane de lei din 2019 ale firmei Exigent Development. Este aceiași firmă pe care a trecut-o și în declarația de la poliție. „Exigent Development este deţinută, conform datelor de pe platforma de analiză a companiilor Confidas, de trei acţionari: Cornel Petruţ Ion, Daniel Niculae şi Francisca Elena Niculae, fiecare având părţi egale din companie.” notează jurnaliștii specializați în economie.
Ei nu aveau de unde să știe că antreprenorul care în anul Pandemiei număra veniturile din dezvoltări imobiliare se răfuia cu pistolul în mână pe stradă cu 15 ani înainte.
PUZ după PUZ de la „chiriașul” Mutu
Exigent Development a prosperat în timpul mandatului de primar al social democratului Gabriel Mutu. În 2016 a preluat un lot de 1,3 hectare în spatele Plaza România. Era fostul teren al Fabricii Lujerului. Un complex uriaș de locuințe se ridică rapid. Peste 740 de apartamente urmau să genereze un trafic infernal în zona Lujerului din București.
Exigent One, pe Splaiul Independenței și Exigent Two, pe strada Fabricii (tot zona Lujerului din Sectorul 6) fuseseră ridicate deja de Magiunică și asociații săi.
Autorizațiile de construire au ieșit la timp. Procentele de ocupare a teritoriului au fost cele potrivite, iar numărul de etaje a rămas exact cel din planul de afaceri. Nimic nu a deranjat afacerile imobiliare ale clanului.
Magiunică face niște P+11, Mutu vine cu un parc
În afară de Planurile Urbanistice Zonale pe care firma interlopului le obținea de la Primăria Sector 6, Gabriel Mutu îl ajuta pe Magiunică și în alt fel.
Într-un document al Primăriei Sectorului 6 se indică intenția lui Gabriel Mutu de a veni în întâmpinarea nevoilor lui clanului Vasiloi. Documentul susține amenajarea unui parc lângă blocurile construite de Exigent Development.
Experți imobiliari: Mutu a crescut cu 20% valoarea blocurilor lui Magiunică
În august 2018 știrea cu parcul lui Mutu inundă anunțurile imobiliare. Zona dintre AFI Cotroceni și Plaza România devine atractivă pentru oamenii care doreau să cumpere apartamente.
„Observăm că locuinţele construite lângă un parc sau în imediata apropiere a unei zone verzi se vând mai rapid şi la un preţ mai ridicat. E posibil, dacă urmărim preţurile, să observăm o diferenţă de preţuri de 10-20%”, spunea Bogdan Voica, CEO al firmei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker România citat de Business Magazin.
Sursa text și foto: lumeapolitica.ro