ION CRISTOIU a analizat CRITERIILE de INTEGRITATE ale PNL: Tare ma tem ca….

ION CRISTOIU a publicat pe blogul personal o analiza a Criteriilor de Integritate impuse de conducerea Partidului National Liberal (PNL) celor care vor candida la ALEGERILE LOCALE si PARLAMENTARE de anul viitor.

ION CRISTOIU precizeaza ca dupa o perioada de la aplicarea Codului Eticii si Echitatii Socialiste, au fost descoperite doua aspecte. Primul aspect vizeaza „Tovarasii promovati care erau intruchiparea perfectiuni morale”, iar in cel de-al doilea „Multi Tovarasi indeplinisera perfect criteriile Codului pina la promovarea in functie. Dupa promovare insa , o luasera razna, profitind de puterea data de functie pentru a se culca cu toate subordonatele”, in viziunea lui ION CRISTOIU.

CITESTE SI: ION CRISTOIU IL CRITICA DUR PE DACIAN CIOLOS: PREMIERUL STRANS LA PUNGA PENTRU ROMANI!

In continuare va prezentam articolul, in varianta integrala, publicat de ION CRISTOIU:

„Criteriile de integritate – Codul comunist al Eticii si Echitatii Socialiste in varianta postdecembrista

Intors tirziu acasa de la spectacolul Pai … despre ce vorbim noi aici, domnule? dupa Morometii lui Marin Preda, de la Teatrul ACT, semnificat de doua mari prezente actoricesti – Marcel Iures in Ilie Moromete si George Mihaita in Cocosila – am reusit sa intru pe Skype in dialog cu Robert Turcescu pentru Unde Tv, televiziunea sa on line.

Robert Turcescu m-a provocat la o discutie despre Criteriile de integritate, in numar de 10, impuse de conducerea PNL celor care vor candida la alegerile locale si parlamentare, precum si la sefii in partid.

Robert Turcescu era entuziasmat de impunerea acestor criterii, masura vazuta de el ca benefica pentru cistigarea electoratului.

Robert Turcescu n-a trait in comunismul lui Nicolae Ceausescu.

De aceea, el n-are cum sti ca si PCR a folosit din plin criteriile de integritate.

Ele se numeau Codul Eticii si Echitatii Socialiste.

Pentru a fi promovat intr-o functie care cerea inainte de toate inteligenta, harnicie, talent politic, trebuia sa indeplinesti intii si- ntii criteriile cerute de Codul Eticii si Echitatii Socialiste. De verificarea ta se ocupa Sectia de Cadre a Partidului.

Dupa un timp de aplicare a Codului Eticii si Echitatii Socialiste s-a descoperit ca:

Tovarasii promovati erau intruchiparea perfectiuni morale. Barbatii nu-si inselau nevestele nici macar cu privirea, iar femeile se coafau toate ca Tovarasa, intruchiparea Omului Nou cu fusta prin dezinteresul fata de nimicuri mic- burgheze precum fardul sau coafatul.

Da, dar acesti Tovarasi care intruchipau exigentele Codului Eticii si Echitatii Socialiste erau mai prosti decit poarta noua, cea la care se uita vitelul. Ca sa nu mai spun ca unii erau atit de lenesi ca putea pamintul sub ei chiar si cind erau incaltati.

Multi Tovarasi indeplinisera perfect criteriile Codului pina la promovarea in functie. Dupa promovare insa , o luasera razna, profitind de puterea data de functie pentru a se culca cu toate subordonatele.

Fata de Criteriile de integritate pe care vor trebui sa le respecte toti candidatii PNL imi permit sa atrag atentia c-ar putea ridica aceleasi probleme ca si exigentele Codului Eticii si Echitatii Socialiste.

Si anume:

Desemnatii sa indeplineasca Criteriile de integritate, dar sa nu indeplineasca un Criteriu mult mai important decit orice Criteriu de integritate: Sa nu fie imbecil.

Desemnatii sa ajunga deputati, ministri, stabi la partid, pentru ca n-au fost pina acum corupti, dar sa inceapa sa fure dupa ce au ajuns stabi.

Codul Eticiii si Echitatii Socialiste era o smecherie prin care erau exclusi de la functii cei care intrau in conflict cu fosta Securitate.

Tare ma tem ca aceste asa zise criterii de integritate sunt o smecherie prin care vor fi scosi din joc cei care nu sunt vazuti cu ochi buni de Noua Securitate”, a scris ION CRISTOIU pe blogul sau.

Sursa foto: jurnalul