BOMBA CRISTOIU a spus de ce il apara pe TRAIAN BASESCU de “slugile ticaloase”

ION CRISTOIU a dezvaluit, vineri, motivul pentru care il apara, ori de cate ori are ocaza, pe fostul presedinte al Romaniei TRAIAN BASESCU. CRISTOIU a transmis, prin intermediul  unui editorial publicat de evz.ro, o serie de mesaje extrem de dure la adresa celor care il ataca pe TRAIAN BASESCU, pe care ii catalogheaza drept ”slugi ticaloase”.

ION CRISTOIU a decis sa transmita aceste mesaje dupa ce a primit o serie de reprosuri si reactii negative in urma publicarii unui editorial pe blogul personal in care sublinia ca urmarirea penala a lui TRAIAN BASESCU ar fi un abuz din partea Parchetului General.

”Eu insa nu de dragul lui TRAIAN BASESCU ma burzuluiesc la ceea ce i se intimpla in ultimul timp fostului presedinte, ci de dragul unui adevar al vietii:

Ma scot din sarite jigodiile, altfel spus, slugile ticaloase, care se napustesc asupra fostului Stapin cind acesta cade din credinta ca sunt pe placul noului Stapin.”, este de parere Ion Cristoiu.

”In Gindul de joi, 19 martie 2015, postat pe cristoiublog.ro, am incercat sa demonstrez abuzul caruia ii este victima Traian Basescu prin punerea sub urmarire penala pentru şantaj de catre Parchetul General, sub comanda lui Tiberiu Nitu, valetul confuz al lui Victor Ponta, despre care am scris ca e un infractor, deoarece a obtinut certificatul de Revolutionar si avantajele materiale inerente acestuia printr-un fals in acte publice.

Cind am hotarit sa deschid cristoiublog.ro, pe care postez zilnic, de un an şi ceva deja un comentariu, saptaminal, proza, eseu, amintiri, note de calatorie, documente istorice, intr-un cuvint, cind m-am decis sa public o gazeta de perete a uzinei mele intelectuale, am plecat de la premisa ca, dupa aproape 45 de ani de truda, voi avea si eu macar o mie de locuitori ai acestor meleaguri care au citit ce-am scris eu, care mi-au urmarit cariera de condeier (spun condeier, nu gazetar, pentru ca am o parere proasta despre meseria asta, in Romania, meserie a fatucelor si gugustiucilor imberbi) si, prin urmare, inteleg anumite luari de pozitii ale mele, vazute de altii ca efecte ale unor tirguri imorale cind, de fapt, sint efecte ale ratacirilor pe care orice tinator de condei, asemenea unui tinator de haturi, le incearca de a lungul carierei sale.

Din motive care-mi scapa, textul despre abuzul impotriva lui TRAIAN BASESCU, pentru ca abuz este urmarirea penala intr-o chestiune tinind de comedia electorala, a stirnit pe cristoiublog.ro comentarii negative, daca nu chiar ostile.

Lucru care m-a surprins.

Nutream iluzia unor cititori mai inteligenti decit cititorii altora, oricum, a unor cititori care pot aborda un text si cu creierul, nu numai cu hormonii.

Traian Basescu a comis multe erori ca presedinte.

Despre ele am scris.

CITESTE SI: INCENDIAR ION CRISTOIU avertizeaza un LIDER LIBERAL: Ai un sertar plin cu dosare! 

Declaratia despre Gabriela Firea nu se inscrie printre ele. Acestei declaratii nu i poate reprosa nimic. Nici macar din punct de vedere al politetii. Gabriela Firea nu e Sfinta Varvara care n-a cunoscut injuratura si, prin urmare, daca aude rostindu-se in jur, ba pe a matii! Face un atac de epilepsie, prezentat de popi drept transa mistica. Gabriela Firea e o jurnalista intrata in politica cu mari ambitii. Stie sa dea si stie sa incaseze.

De altfel, ma plictisesc de moarte mustrarile la adresa mea cind intep cu condeiul vreo politiciana sau jurnalista pe motiv ca, sarmana e femeie, si ca femeie se leagana in vint ca trestia.

Trecutul, dar si prezentul ne arata ca femeile pot fi la fel de ticaloase ca si barbatii cind vine vorba de putere. Inteleg sa nu injur o maica stareta. Nu inteleg sa tratez cu petale de trandafiri o politiciana care, daca as nimeri in ghearele ei, m-ar trimite la ghilotina fara sa-si stearga rujul de pe buze! Nu mai spun ca, din punct de vedere juridic, vorbele lui Traian Basescu nu pot fi semnificate drept infractiune decit daca le vezi cu ochii mintii lui Tiberiu Nitu. Cu toate acestea cititorii mei, parca loviti de un sindrom de batuti in cap, n-au inteles demersul din text.

Un cititor care semneaza Radu Sauciuc gaseste de cuviinta sa se refere la ceea ce el crede a fi un anume comportament al meu din ultimul timp fata de Traian Basescu:

„Maestre parca esti avocatul lui Basescu. Te-ai lipit de om ca marca de scrisoare si dai in toata lumea care are ceva de impartit cu el, de parca ai fi fratele lui mai mare si vii la scoala sa-i bati pe colegii care s-au legat de el (asta chiar si cind e vinovat). In ultimul timp nu citesc decit articole care pot fi rezumate simplu in doua feluri: «sa moara Iohannis» sau «ce genial, unic si perfect e Basescu». La cultura jurnalistica a domniei tale m-as astepta la mai multa deschidere, echidistanta si diversitate in ceea ce priveste subiectele abordate.”

Cum nu sint idiot, presupun ca o parere aidoma vor fi avind si alti cititori:

Ca eu mi-am asumat postura de frate mai mare al lui Traian Basescu.

CITESTE SI: DEZVALUIRE SOC BASESCU l-a sunat pe ION CRISTOIU. RUGAMINTEA de la miezul noptii 

Nici vorba de asa ceva.

Da, dupa ce a plecat de la Cotroceni, am scris multe articole in apararea lui Traian Basescu.

N-am facut-o pentru TRAIAN BASESCU:

1. TRAIAN BASESCU se poate apara si singur.

2. Apararea mea nu-i e de nici un folos, cita vreme nu sint si altii care sa ia pozitie fata de ceea ce as numi Conspiratia impotriva lui TRAIAN BASESCU.

Eu insa nu de dragul lui TRAIAN BASESCU ma burzuluiesc la ceea ce i se intimpla in ultimul timp fostului presedinte, ci de dragul unui adevar al vietii:

Ma scot din sarite jigodiile, altfel spus, slugile ticaloase, care se napustesc asupra fostului Stapin cind acesta cade din credinta ca sunt pe placul noului Stapin.

Din motive multiple, printre care se numara şi scepticismul meu fundamental faţa de firea umana (nu cred in prietenie, nu cred in solidaritate, ma simt in apele mele doar cind dibui interesul celui din faţa mea), m-a preocupat, ca iscoditor al trecutului, ceea ce intr-un eseu am numit Calvarul de dupa cadere.

Din privirea aruncata asupra a ceea ce s-a intimplat, dupa ce n-au mai fost mari, cu Regele Carol al II-lea, cu Maresalul Antonescu, cu Nicolae Ceausescu, cu Alexandru Ioan Cuza, am notat, in eseul publicat intr-una din cartile mele inutile, ca Prabusitul are revelatia schimbarii la fata a celor din jur. Insi care pina mai ieri te lustruiau cu limba fara contenire, care sedeau in pozitie de Drepti, speriati ca nu s-a inventat pozitia de Drepti Culcat, care-ti vorbeau doar cu a din a de teama ca i din i ar putea sa te intepe, te injura pe rupte, se dau viteji fata de insul tau, te tradeaza pentru un coltuc de piine si nu pentru 30 de arginti, cum se spune prosteste, deoarece, pe vremea Tradarii lui Iisus, 30 de arginti era o avere.

In interviurile pe care le-am facut de-a lungul timpului cu personalitati de la noi am abordat, acolo unde a fost cazul, si momentele in care, dupa o cadere, au avut revelatia celor din jur.

Fara exceptie, toti cei intervievati s-au posomorit brusc si au lasat impresia c-a fost un cosmar de care nu vor sa-si aminteasca.

Am incercat sa-mi explic de ce se intimpla asa cu cei cazuti si una dintre explicatii mi-a fost data de un Adevar:

Schimbarea la fata a celor din jur e cu atit mai spectaculoasa si cu atit mai ticaloasa cu cit cel cazut a fost un om deosebit de puternic.

Socul sufletesc isi are cauza in contrastul dintre inversunarea cu care slugile il lingeau mai inainte si inversunarea cu care-l injura acum, dintre numarul mare de adulatori si numarul mic al celor care-l mai apara.

CITESTE SI: DOCUMENT INCENDIAR LAURA KOVESI L-A SCAPAT PE ILIESCU IN DOSARUL MINERIADEI. FOTO IN ARTICOL

TRAIAN BASESCU e azi omul cel mai atacat din Romania.

Ca il ataca Victor Ponta si Sistemul lui Victor Ponta nu ma mira si, cu atit mai putin, nu ma revolta. Intre Traian Basescu si Victor Ponta a fost un Razboi pe viata si pe moarte. Daca ne gindim bine, cel care l-a invins pe Victor Ponta in alegerile prezidentiale n-a fost Klaus Iohannis, plimbat prin Romania de Structuri, ca pe degetul de la picior al Sfintei Paraschiva, inchiriat cu ziua de Patriarhie, ci Traian Basescu. Traian Basescu i-a administrat lui Victor Ponta loviturile electorale mortale de care era incapabil Klaus Iohannis. Traian Basescu a stimulat iesirea la vot prin declaratia istorica din dupa amiaza de vineri dinaintea celui de-al doilea tur.

VICTOR PONTA are tot dreptul moral sa-l hartuiasca pe TRAIAN BASESCU.

Au tot dreptul moral sa-l hartuiasca si cei din Trustul Intact. N-are dreptul televiziunea lui SEBASTIAN GHITA, facuta cadou personajului de chiar TRAIAN BASESCU.

Surprinzator, socant, daca nu scirbos e faptul ca Traian Basescu e haituit chiar de cei pe care i-a facut oameni. Cei descoperiti de Traian Basescu si trasi in sus prin cariere de exceptie, trecuti acum de partea noului Stapin, ii pun lui TRAIAN BASESCU haina in cap si-i administreaza ghionturi, aruncind priviri spre Cotroceni pentru a vedea daca Stapinul le suride. Stapinul le suride, deoarece are el un rictus, dar ei cred ca Stapinul le multumeste.

Mizeria morala vine si de la Intelectualii lui TRAIAN BASESCU.

Timp de patru ani, din 2005 pina in 2009, am fost un critic al lui TRAIAN BASESCU. Asa-zisii sai Intelectuali ai lui TRAIAN BASESCU m-au ciomagit pe rupte, pentru ca indrazneam sa nu-l cint, ca ei, pe Zeul de la Cotroceni. Acum, Intelectualii pupa tirliciul unui nou Stapin. Si ii rup coastele fostului Stapin.

Limba simplei slugi, cind trece de la un fund la altul, o face pur si simplu.

Limba slugii intelectuale simte nevoia sa se complice.

CITESTE SI: INCENDIAR CRISTOIU a publicat o DEZVALUIRE SOC din jurnalul ELENEI UDREA fara acceptul acesteia 

Cei care-l injura acum pe Traian Basescu, dupa ce au alcatuit SPP-ul din media al fostului presedinte, sustin ca abia acum au descoperit ca regimul trecut era mafiot, in timp ce noul regim li se infatiseaza fara pata.

De ce se intimpla asa ceva in Romania?

Sint mai multe explicatii.

Una trimite la preferinta Stapinilor pentru slugi.

TRAIAN BASESCU a avut acest narav in proportii uriase. Toti cei care i-au facut plecaciuni s-au pricopsit cu functii peste bietele lor puteri. Asa cum arata secventa in care TRAIAN BASESCU o calca in picioare pe Codruta Kovesi, fara ca aceasta sa tresara demna, TRAIAN BASESCU a tratat slugile ca pe niste slugi. N-a stiut insa ca slugile tratate ca niste slugi iti devin dusmani de moarte. Pentru ca slugile puse sefi incep sa se creada ca sint chiar ceea ce le-ai pus.

O alta explicatie trimite la slaba educatie civica a romanilor. Pentru alte popoare, civilizate, e drept, un ins ajuns intr-o stabime e tratat ca si inainte. La noi, cel ajuns Sef e tratat imediat altfel. Si e de inteles ca, dupa ce cade, e tratat iar ca un om obisnuit, daca nu mai rau. De aici sentimentul de Cazut in care dau cu totii.

De ce-l apar pe TRAIAN BASESCU? Pentru ca ma scot din sarite jigodiile.

Jigodiile care dau nastere Calvarului de dupa cadere.

Romania va fi alta cind nu va mai fi fenomenul acestui Calvar.”, transmite jurnalistul Ion Cristoiu intr-un editorial pentru evz.ro.

Sursa foto: realitatea.net