ION CRISTOIU dezvaluie ATACUL sub CENTURA aplicat de BASESCU lui IOHANNIS

ION CRISTOIU reia, intr-un nou articol pe blogul lui personal, faptul ca TRAIAN BASESCU a fost incorect atacandu-l pe KLAUS IOHANNIS, pentru ca s-a limitat doar la sesizarea Curtii Constitutionale (CCR) in cazul lui DAN SOVA. Mai mult decat atat, CRISTOIU considera incorect si atacul de duminica, atunci cand fostul presedinte a scris pe pagina personala de Facebook faptul ca validarea lui TEODOROVICI la Finante este o eroare, pe motiv ca EUGEN TEODOROVICI a votat impotriva arestarii lui DAN SOVA.

Acesta explica si de ce a fost incorect: “Fostul presedinte nu recunoaste Parlamentului nici un drept, in afara, desigur, de cel de a aproba prin ridicare de mina, toate solicitarile DNA de arestare prevntiva. Votul lui EUGEN TEODOROVICI nu e un motiv pentru KLAUS IOHANNIS sa declanseze o criza politica grava, dupa ce timp de trei luni s-a aratat preocupat de ipostaza unui presedinte anti-Scandal.

CITESTE SI: ION CRISTOIU SOCHEAZA: Este o MIZERIE! Ma RETRAG din PRESA 

“Aprecierile mele tin insa de domeniul minimei morale chiar si in politica. Altele sunt aprecierile din punctul de vedere al bataliei politice.
Din punct de vedere politic, atacurile la adresa lui KLAUS IOHANNIS sunt o lovitura data de TRAIAN BASESCU, politician inca o data confirmat ca posesor al unui instinct al situatiilor infailibil”, noteaza ION CRISTOIU.

“In ce consta situatia exploatata abil de TRAIAN BASESCU?
Salvarea lui DAN SOVA de catre Senat a trecut si trece drept o smecherie a lui VICTOR PONTA in apararea coruptilor. Electoratului PSD putin ii pasa daca Senatul voteaza arestarea preventiva sau decorarea cuiva cu Ordinul Lenin. Electoratului lui KLAUS IOHANNIS  ii pasa insa. Si nu atit pentru ca ar fi adeptul arestarilor preventive cu orice pret, ci pentru ca e anti-PSD. De aceea, smecheria din Senat a sporit antipatia electoratului lui KLAUS IOHANNIS fata de PSD si, mai ales, fata de VICTOR PONTA. Acest electorat a fost crescut de TRAIAN BSESCU in cultul iesirilor publice ale presedintelui de Dreapta impotriva premierului de Stinga. Spre surprinderea electoratului de Dreapta, KLAUS IOHANNIS a ramas mai departe in ipostaza de presedinte care nu se ia la harta in public cu premierul’, scrie gazetarul pe cristoiublog.ro.

CITESTE SI: DEZVALUIRE SOC BASESCU l-a sunat pe ION CRISTOIU. RUGAMINTEA de la miezul noptii 

ION CRISTOIU mai spune ca, desi nu mai este presedinte al Romaniei, Traian Basescu nu renunta la lupta sa cu Victor Ponta, spre deosebire de KLAUS IOHANNIS care este un mediator intre diversii actori din societate.

“Atacind direct pe KLAUS IOHANNIS pe motiv ca prestatia in cazul DAN SOVA nu da curs unei politici de mediator, ci unei politici de negustorie pe sest cu VICTOR PONTA, TRAIAN BASESCU a speculat situatia complicata a presedintelui (KLAUS IOHANNIS nu-si poate permite sa renunte la ipostaza de Presedinte mediator, fara ea isi pierde avantajul de a trece altfel decit TRAIAN BASESCU ), fostul presedinte i-a dat sah actualului presedinte de pe pozitiile – deja asumate – de singurul lider politic din Romania care se bate mai departe cu VICTOR PONTA”, concluzioneaza ION CRISTOIU.

Sursa foto: cristoiublog.ro