ION CRISTOIU il critica dur pe DACIAN CIOLOS: Premierul STRANS la PUNGA pentru ROMANI!

ION CRISTOIU a lansat un nou atac la adresa premierului DACIAN CIOLOS. Jurnalistul a comentat intr-un articol pe blogul personal, bugetul  de „tip Dacian Ciolos” al noului Guvern, criticand faptul ca in „bugetul alocat Presedintiei pentru 2016 e cu 150 la suta mai mare decit cel alocat in anul anterior”.

In continuare va prezentam articolul lui ION CRISTOIU:

„Buget tip Dacian Ciolos: Strins la punga pentru romani, generos pentru Klaus Iohannis!

In Evzro am infatisat pe larg diversiunea prin care SRI si SIE, cele doua servicii secrete conduse de doi membri ai Camarilei de la Cotroceni care si-au impartit puterea in Guvernul Dacian Ciolos, au facut din actualul Cabinet un Pluton de ingeri trimisi la Victoria ca sa salveze Romania de la dezastrul spre care o indreptau politicienii. Eu n-am luat o clipa in serios Iliadele prin care Guvernul Ciolos era cintat drept un Guvern care nu se uita in dreapta si-n stinga cind e vorba de interesul national.

Altii, insa trasi pe sfoara de Noua Alba Neagra a Politicii moldo-valahe, numite Un alt fel de Politica, au crezut ca Guvernul Ciolos va fi scutit de concesiile nefiresti facute pina acum de Guvernele politicianiste in materie de Buget.

Pentru ca – nu-i asa? – un tehnocrat se intreaba in orice clipa daca banii care sunt dati din taxe si impozite sunt cheltuiti in interesul tarii, orice cheltuire in alte scopuri fiind interzisa.

Bugetul pe 2016 ne aduce din acest punct de vedere o surpriza.

Daca la capitolul Conditii de trai normale ale marii majoritati a populatiei, Bugetul e strins la punga, la capitolul Conditii de trai de lux ale presedintelui, e mai mult decit generos, e iresponsabil chiar. E de-a dreptul jegoasa graba lui Dacian Ciolos de a asigura Binefacatorului sau transformarea Palatului Cotroceni intr-un serai de Republica Parlamentara.

Bugetul alocat Presedintiei pentru 2016 e cu 150 la suta mai mare decit cel alocat in anul anterior.

De ce are nevoie Klaus Iohannis de acest spor incredibil de cheltuieli alimentate din taxele si impozitele noastre?

Vrea sa mearga prin tara infinit mai mult decit a facut-o pina acum (adica de loc!) pentru a vedea cum traiesc romanii si a decide in consecinta?

Vrea sa infiinteze o Fundatie dupa modelul Fundatiilor Regale care sa subventioneze aparitia unor carti, a unor filme, a unor spectacole de teatru, a unor monumente capitale pentru cultura romana?

Nu.

Potrivit Proiectului de buget, acesti bani suplimentari, sustrasi de la alte domenii, de real interes public, vor fi cheltuiti pentru a asigura unui Presedinte de republica democrata conditiile de lux oferite pe vremuri Sultanilor de Palatul Topkapi de malurile Bosforului.

Sunt prevazuti bani, de exemplu, pentru reamenajarea parcului de la Cotroceni.

Sa credem ca pe aleile umbrite de copaci supusi unei cresteri miciuriniste, se vor plimba, indulcindu-si auzul cu susurul havuzurilor, Klaus Iohannis si Ravasitoarea?

Parcul va avea chioscuri din care Klaus Iohannis si consoarta sa poata vedea Bosforul, adus la poalele Dealului Cotroceni prin Bugetul pe 2017, facut tot de Vizirul Dacian Ciolos?

Presa independenta, cita a mai ramas in afara Diviziilor, se intreaba in aceste zile pentru hrana caror animale a alocat Guvernul Dacian Ciolos suma de 5000 de lei, cuprinsa in Bugetul Cotrocenilor.

Cum pentru ce animale?

Pentru leoparzii pe care Klaus Iohannis ii va mingiia cind acestia, invatati de Servicii cum sa se poarte, vor deschide boturile ca sa-i ureze sa apuce si un al doilea mandat!”, a scris ION CRISTOIU pe blogul personal.

Sursa foto: gandul