ION CRISTOIU, ipoteza ”SOCANTA” despre RAPIREA JURNALISTILOR ROMANI in IRAK

In 2005, jurnalistii romani MARIE-JEANNE ION, OVIDIU OHANESIAN si SORIN MISCOCI, alaturi de ghidul lor MOHAMAD MUNAF (cetatean american de origine irakiana), au fost RAPITI IN IRAK. In aceasta rapire a fost implicat si omul de afaceri OMAR HAYSSAM.

Jurnalistul ION CRISTOIU scrie ca, desi dosarul penal al rapirii a fost redeschis, iar Mohamad Munaf a fost adus in tara pentru a-si ispasi pedeapsa, presa noastra nu a acordat prea multa atentie unuia dintre cele mai enigmatice momente din postdecembrism.

”Eu insumi am investigat cu documente provenind chiar de la Bagdad, in 2005, si am publicat un serial de peste 50 de pagini despre versiunea mea asupra evenimentului.
Daca in ce priveste prima Rapire, cea teatrala, aranjata de Munaf la ordinele lui Omar Hayssam, lucrurile mi-au fost clare, n-am reusit sa ma lamuresc in privinta Celei de a doua Rapiri, cea despre care se vorbeste c-a costat statul roman milioane de dolari drept rascumparare. Cu datele pe care le-am avut, am avansat, totusi, ipoteza unei RAPIRI INSCENATE de Serviciile noastre secrete impreuna cu cele straine pentru a crea o DIVERSIUNE IN RANDURILE ADEVARATELOR CELULE TERORISTE prin nascocirea unei celule noi, cea care i-a rapit de jurnalistii nostri”, spune Cristoiu, care se arata interesat, din acest punct de vedere, de orice noua investigatie care ar putea lamuri enigma celei de-a doua rapiri.

CITESTE SI: BASESCU ISI ASUMA MERITELE PENTRU ADUCEREA LUI HAYSSAM SI MUNAF IN TARA SI AMENINTA CA VA DA IN JUDECATA “MINCINOSII”

Omul de presa mai spune ca a s-a intilnit zilele trecute cu jurnalistul MIHAI ANTONESCU, unul dintre cei mai buni ziaristi de investigatie din echipa Evenimentul Zilei de pe vremea lui Cristoiu, specializat in aducerea si publicarea de documente secrete.

Antonescu lucreaza de mult timp la o investigatie proprie a rapirii celor trei ziarisiti. Care are o ipoteza senzationala: NU A EXISTAT NICIO RAPIRE!

Rezultate investigatiei au fost date publicitatii intr-un serial amplu, care a fost argumentat cu documente. Astfel, s-ar putea impune o REDESCHIDERE A DOSARULUI OMAR HAYSSAM, ”de asta data cu o necesara informare a opinie publice, dat fiind ca Procesul prin care Omar Hayssam a fost condamnat pentru terorism s-a desfasurat intr-o mare discretie”.

CITESTE SI: ALERTA PENTRU TRAIAN BASESCU! DOSARUL RAPIRII JURNALISTILOR ROMANI SE REDESCHIDE, IN URMA ACUZATIILOR LUI VADIM

In incheiere, Ion Cristoiu adauga ca daca ar conduce un ziar sau vreo televiziune de stiri, s-ar grabi sa acorde spatiu de emisie acestei noi anchete a lui Mihai Antonescu despre rapirea jurnalistilor romani in Irak.

Cristoiu a publicat pe blog-ul sau rezumatul anchetei lui Antonescu.

Sursa foto: Romania Tv