ION CRISTOIU sterge pe jos cu JEAN-CLAUDE JUNCKER: Un BLA-BLA-GIST de DOI LEI!

ION CRISTOIU  scrie pe blogul sau ca in discursul de la Parlamentul European n-a vorbit presedintele CE JEAN-CLAUDE JUNCKER, cel responsabil cu venirea unor solutii pentru rezolvarea acestei crize, ci “a vorbit un demagog mediocru, un BLA-BLA-GIST de doi lei”.

“Masurile „curajoase, hotarite” la care a ajuns Comisia Europeana – Guvernul UE – dupa aproape o luna de balamuc total pe continentul european – tari membre ale UE precum Grecia, Ungaria, Austria, au fost date peste cap de valurile de REFUGIATI, opinia publica a fost manipulata marunt-marunt de masinaria mediatica pornita pe bocitul IMIGRANTILOR, trenurile au fost luate cu asalt de noii migratori, migratorii cu smartphone, in multe tari creste xenofobia – se reduc la una: Impunerea de cote obligatorii pentru tarile membre ale UE, cote stabilite prin birouri, fara minima consultare a fiecarei tari a Uniunii, fara minima incercare de a convinge tarile reticente la aceasta masura”, scrie ION CRISTOIU.

CITESTE SI: JUNCKER A PREZENTAT SCHEMA DE DISTRIBUIRE A REFUGIATILOR IN UE. ROMANIA A AFLAT CATI IMIGRANTI VA PRIMI. UPDATE

Astfel, JEAN-CLAUDE JUNCKER nu a facut decat sa transforme cotele, din voluntare in obligatorii, si sa le mareasca. Potrivit acesteI scheme, Romaniei i s-a atribuit o cota de 6.351 de IMGRANTI. ION CRISTOIU ridica insa o serie de intrebari ale caror raspunsuri ar fi trebuit sa se gaseasca in planul intocmit de Comisia Europeana (CE).

“Masurile privind cotele obligatorii sunt valabile doar pentru imigrantii care au reusit sa ajunga strabatind Mediterana sau sunt valabile si de acum in vecii vecilor Amin? Persoanele repartizate fiecarei tari vor sta in tara respectiva pina cind se incheie Razboiul civil din Siria, sau vor sta pina la sfirsitul vietii lor, integrate in viata social- economica a tarii respective?”, se intreaba acesta.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS A RESPINS COTELE OBLIGATORII DE REFUGIATI IMPUSE DE CE ROMANIEI

De asemenea, ION CRISTOIU se intreaba daca s-a ajuns la un plan pentru reintoarcerea cetatenilor in Siria, dar si daca exista o serie de masuri impotriva gruparilor teroriste din aceasta tara. O alta intrebare fara raspuns este ce va face Uniunea Europeana daca si cetatenii altor tari zguduite de razboi vor porni spre tarile din UE.

Presedintele Comisiei Europene, JEAN-CLAUDE JUNCKER, a prezentat, joi, pozitia Comisiei Europene (CE) in fata valului de REFUGIATI care a creat haos in toata Europa.

Sursa foto: evz