Ion Dinita, scapat din nou de colegii deputati. Decizia, amanata din lipsa de cvorum

Deputatul Ion Dinita a fost scapat din nou de colegii din Parlament. Deputatul PC a scapat de arestarea preventiva, dupa ce la votul privind cererea DNA in acest sens, nu s-a intrunit cvorumul, informeaza televiziunile de stiri. 

Sedinta de plen a Camerei Deputatilor a fost suspendata din lipsa de cvorum, dupa ce presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat ca erau prezenti doar 152 de parlamentari.

Dupa ce au votat secret cu bile, cu 223 de voturi “pentru” si 30 “impotriva”, ca Marian Neacsu sa ocupe functia de vicepresedinte al acestui for legislativ, Camera Deputatilor nu a avut cvorum pentru continuarea sedintei, in care urma sa fie votata, tot secret cu bile, cererea privindu-l pe Dinita. 

Citeste si: Aristotel Cancescu, arestat pentru coruptie, a fost suspendat din functia de presedinte al CJ Brasov

La fel s-a intamplat si saptamana trecuta, cand deputatii nu s-au mobilizat. Procurorii DNA au solicitat incuviintarea arestarii preventive a deputatului Ion Dinita pe 10 octombrie.

Procurorul general Tiberiu Nitu i-a transmis ministrului Justitiei pe 10 octombrie referatul DNA pentru a solicita Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Ion Dinita, pus sub acuzare in dosarul de coruptie in care este cercetat si presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu.

CITESTE SI: DNA cere aviz pentru arestarea deputatului Ion Dinita, cercetat in dosarul lui Aristotel Cancescu 

Potrivit DNA, Dinita este acuzat de savarsirea infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu si dare de mita in dosarul de coruptie al presedintelui Consiliului Judetean din Brasov, Aristotel Cancescu. Prejudiciul ar fi de peste 7 milioane de euro, bani rezultati din platile ilegale facute catre firma deputatului conservator.