ION GEGEA, seful Directiei Economice din PRIMARIA BUZAU, a fost ARESTAT PREVENTIV

Directorul Directiei Economice a PRIMARIEI BUZAU, ION GEGEA, a fost ARESTAT PREVENTIV miercuri noaptea pentru 30 de zile pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, FRAUDA INFORMATICA si ABUZ in SERVICIU in dauna intereselor publice, informeaza Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Buzau, Delia Nita, a declarat ca in acelasi dosar alti patru functionari de la aceeasi directie au fost plasati in arest la domiciliu. DIICOT a anuntat marti ca extins URMARIREA PENALA fata de mai multi functionari din Primaria Buzau, care ar fi constituit un grup infractional ce au manipulat sistemul informatic pentru a anula amenzi acordate unor sefi de institutii publice, rude ale acestora, etc.

CITESTE SI: PERCHEZITII DIICOT LA PRIMARIA BUZAU INTR-UN DOSAR DE FRAUDA INFORMATICA SI ABUZ IN SERVICIU

De asemenea ar fi permis evitarea unor taxe si impozite si neplata unor amenzi date unor firme.  PREJUDICIUL este de peste 3,1 mil. lei se arata intr-un comunicat al Directiei. Marti au fost fi aduse la audieri la DIICOT BUZAU 13 persoane.

DIICOT BUZAU a efectuat pe 22 octombrie mai multe PERCHEZITII la sediul PRIMARIEI BUZAU – Directia Economica, in cadrul unei actiuni vizand savarsirea de catre mai multe persoane a infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, FRAUDA INFORMATICA si ABUZ in SERVICIU.

Sursa foto: jurnalul