ION ILIESCU a recunoscut: Am aprobat cererea pentru un sediu CIA in ROMANIA

Fostul presedinte ION ILIESCU recunoaste intr-un interviu pentru revista germana Spiegel ca in perioada sfarsitului anului 2002 – inceputul lui 2003, “aliatii nostri americani ne-au rugat sa le punem la dispozitie un sediu”, informeaza postul B1 Tv.

ION ILIESCU ar fi aprobat cererea, iar de restul detaliilor s-a ocupat IOAN TALPES care detinea functia de consilier pe securitate nationala. “Era vorba despre un gest de bunavointa in perioada dinainte aderarii noastre la NATO. Noi nu ne-am amestecat in activitatile lor de acolo. Mie, ca sef de stat, mi s-a parut o chestiune minora. Eram aliati, luptam impreuna in Afganistan si Orientul Mijlociu, asa ca nu am mers in detaliu in ceea ce priveste cererea unui aliat de a avea un sediu in Romania”, sustine fostul presedinte ION ILIESCU.

CITESTE SI: Parlamentul European REIA ANCHETA asupra INCHISORILOR CIA in statele membre, inclusiv Romania

ION ILIESCU precizeaza ca daca ar fi stiu ce urma sa aiba loc acolo, nu si-ar mai fi dat acceptul, astfel ca asta a fost o lectie – “pe viitor sa fim mai atenti si sa cantarim cu constiinciozitate problema”.

Pe de alta parte, IOAN TALPES declara anul trecut pentru aceeasi publicatie faptul ca “ION ILESCU mi-a dat mana libera sa ma ocup de detalii”, fiind totusi constient ca “situatia poate deveni periculoasa”. Fostul sef al SIE recunoastea ca le-ar spus americanilor ca partea romana nu vrea sa stie ce se petrece in cladirea din Bucuresti.

CITESTE SI: Raportul privind practicile CIA confirma implicarea Romaniei, afirma avocatul lui Al-Nashiri 

Sursa foto: adevarul.ro