Ion Iliescu: Basescu a introdus un stil de scandal permanent, chiar si cu colegii de partid

SERVICIUL DE PROTECTIE SI PAZA, SPP, ANIVERSARE, 25 DE ANI, FOST PRESEDINTE, ION ILIESCU, MULTUMIRI, ANGAJATI, PROTECTIE, RESPONSABILI

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a declarat ca actualul sef al statului, Traian Basescu, a introdus un stil de scandal inacceptabil, pe care il aplica chiar si cu colegii de partid.

Ion Iliescu a declarat, pentru ziare.com, ca pana la finalizarea mandatului lui Traian Basescu, este de asteptat sa avem mai multe scandaluri.

“E mentalitatea domnului Basescu, el nu prea are de lucru si isi face. In loc sa isi vada de treburile lui – dar nu prea are treburi – isi cauta de lucru. E o stare de criza mentala, psihologica. El este un om izolat, partidul care l-a propulsat trece printr-o foarte mare criza, vrea sa-l ia lumea in seama. E de asteptat sa avem scandaluri pana la terminarea mandatului”, a spus Iliescu.

Fostul presedinte al Romaniei considera ca preocuparea lui Basescu pentru crearea unui nou partid, Miscarea Populara, este o incalcare a atributiilor prezidentiale.

“Asta e si o incalcare a atributiilor prezidentiale, asta e treaba lui? Din pacate, e nenorocirea noastra, populatia l-a votat si a doua oara, trebuie sa-l mai suportam pana la sfarsitul mandatului”, a mai comentat fostul presedinte.

Ion Iliescu a vorbit si despre plecarea din sala a presedintelui PNL si al Senatului, Crin Antonescu, la ceremonia de investire in functie a Ramonei Manescu la Ministerul Transporturilor.

“A stat cat a fost ceremonia, n-a mai stat la discursul domnului Basescu. E optiunea lui, n-a mai stat sa asculte aberatiile domnului Basescu. (…) Eu n-aveam asemenea relatii, nici macar cu Opozitia, aveam dialoguri absolut normale. Chiar si in perioada mai incordata din anii ’90, cand seful Opozitiei era domnul Coposu, care era o figura mai impozanta, aveam dialog. Eu apelam si nu s-a intamplat niciodata sa nu vina la negocieri. Respectul reciproc era in natura relatiei noastre. Domnul Basescu a introdus un stil inacceptabil, de scandal permanent, chiar si cu colegii de partid”, a spus Iliescu.

Foto; Romania Libera