Ion Iliescu, despre neintelegerile din USL: Intelepciunea sa-i ajute pe toti!

Ion Iliescu n-a ramas impasibil in fata scandalurilor declansate in ultima vreme intre PNL si PSD. Presedintele de onoare al social democratilor invita la calm si intelepciune in interiorul USL.

Vicepremierul Liviu Dragnea declasarase la emisiunea “Dupa 20 de ani” de la Pro Tv, ca atacurile in USL au venit mai mult dinspre PNL si ca “e bine sa te gandesti, cand tot ii cari pumni in cap unuia, daca rezista la nesfarsit”. Vizavi de acest comentariu, Ion Iliescu a folosit o comparatie:

“Si intr-o familie, intre sot si sotie, oamenii cei mai apropiati, apar frecusuri. Depinde de intelepciunea ambilor soti ca sa apere unitatea familiei. Asta se intampla pe o scara mai larga si intr-o alianta politica. Sigur ca guvernarea ridica probleme. Uneori e mai usor sa mentii o alianta in opozitie decat sa o consolidezi fiind la guvernare “, a declarat Iliescu

Fostul presedinte al tarii si-a exprimat speranta ca intelepciunea sa-i ajute pe liberali si social-democrati sa consolideze USL. “Eu sper ca intelepciunea sa-i ajute pe toti, si liberali, si social-democrati ca sa consolideze aceasta alianta pe care se sprijina guvernarea tarii astazi”.