Ion Iliescu, în stare stabilă după operaţie! Fostul președinte este la Anestezie Terapie Intensivă

Ion Iliescu este internat la Secția de Terapie Intensivă a Institutului de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu” din București. Conform jurnaliștilor de la HotNews.ro, fostul președinte ar urma să fie supus unei operații pe cord. El a ajuns inițial la Spitalul Elias, dar medicii de acolo l-au direcționat către Institutul “C.C. Iliescu”.

Update: Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a petrecut noaptea în spital după operația de urgență la inimă. Medicii i-au extras lichidul pericardic, iar intervenția s-a terminat cu bine. Rămâne însă sub atenta supraveghere a medicilor, fiind internat în continuare la secția de Anestezie Terapie Intensivă.

Știre inițială

Ion Iliescu are 89 de ani. El a mai fost operat la inimă în trecut, fiindu-i montate câteva stenturi. Una dintre operațiile pe inimă a fost făcută la Paris, în anul 2007. Iliescu a fost supus, de asemenea, unei operații pentru un polip la colon, în anul 2012, la Spitalul Elias din București. Fostul președinte s-a retras de câțiva ani din viața publică, el nemaifiind văzut la evenimente publice în ultimii ani.

Ion Iliescu s-a născut la 3 martie 1930 și a fost președintele României în perioada 1990-1992, 1992-1996 și 2000-2004. Pe 21 decembrie 2018, Ion Iliescu a fost inculpat în dosarul Revoluției din 1989, fiind acuzat de crime împotriva umanităţii, alături de Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil (Cico) Dumitrescu.

De asemenea, în iulie 2017, Ion Iliescu a fost trimis în judecată în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, alături de fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu, Nicolae Dumitru, fost prim-vicepresedinte al Frontului Salvarii National și Mugurel Florescu, fost adjunct al procurorului general al Romaniei si sef al Directiei Procuraturilor Militare. Ei sunt acuzați de infracţiuni contra umanităţii, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13-15 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane, rănirea prin împuşcare a altor trei, precum şi vătămarea corporală şi lipsirea de libertate a peste 1.200 de persoane.

Sursa foto: realitatea