ION ILIESCU isi lanseaza MEMORIILE

Fostul presedinte al Romaniei ION ILIESCU isi va lansa luni cartea “Destinul unui om de stanga. Amintiri”, au anutat reprezentantii editurii Litera, cea care publica volumul.

 “Volumul ofera, pentru prima data de la Revolutie incoace, povestea fascinanta a carierei si a transformarii omului politic si intelectualului ION ILIESCU, dintr-un tanar sedus de utopia comunista, posesorul unei istorii familiale de lupta dezinteresata pentru idealurile dreptatii sociale, intr-un critic al regimului comunist care, in timpul si dupa Revolutia din 22 Decembrie 1989, va conduce drumul Romaniei spre democratie si spre integrarea in structurile euro-atlantice”, afirma sursele citate.

Citeste si: ADRIAN NASTASE a lansat o NOUA CARTE

“Este istoria unei dezamagiri personale – cea fata de esecul utopiei comuniste, care a sfarsit intr-o dictatura intunecata –, dar si cea a unei salvari prin punerea in serviciul binelui public, al cetatenilor si al interesului national. Este o carte a unor infrangeri pe care forta morala si intelectuala a omului politic le-a transformat in victorii: impotriva nedreptatii, impotriva dictaturii, impotriva scepticismului si a ostilitatilor de tot soiul. Amintirile lui Ion Iliescu nu sunt un auto-elogiu, ci o rememorare senina, menita sa ofere cititorilor marturia unei vieti puse in serviciul societatii, al binelui general, al unor idealuri umaniste”, mai spun reprezentantii editurii.

Citeste si: Ion Iliescu nu crede in Ponta

“In carte este redata istoria condensata a vietii de peste opt decenii a unui om de stanga. O viata marcata de evenimente extreme, intr-un secol despre care s-a spus ca a fost unul scurt. Scurt, dar dens, si sigur nu banal, si nici linistit. S-au nascut si au murit imperii, ideologii, utopii, visuri si cosmaruri. Cu generatia mea, istoria nu a fost clementa, indiferent de care parte a baricadei ne-am aflat. Cand esti prins in vartej, nu poti sta cu bratele incrucisate, de dragul obiectivitatii. Trebuie sa alegi. Eu am ales sa fiu la stanga, iar citind aceasta carte veti intelege de ce”, spune, la randul sau, ION ILIESCU.

Lansarea cartii va avea loc de la ora 17.00, in aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucuresti, in prezenta autorului, care va sustine si o sesiune de autografe.

Sursa foto: litera.ro