ION ILIESCU: Ne aflam intr-un moment critic. Pe cine reprezinta un guvern de ”tehnocrati”?

Fostul presedinte al Romaniei, ION ILIESCU, critica Guvernul condus de DACIAN CIOLOS. ILIESCU considera ca Romania se afla intr-un ”moment critic” in dezvoltarea regimului politic si se intreaba, intr-un comentariu dedicat implinirii a 26 de ani de la Revolutie, ‘”pe cine anume reprezinta un guvern de ‘tehnocrati’”?, informeaza B1TV. 

”Ne aflam intr-un moment critic in dezvoltarea regimului politic romanesc. Si el nu are cum sa nu se reflecte in plan economic si social. Pe cine reprezinta un guvern de ‘tehnocrati’, cine il controleaza, democratic, asa cum scrie in Constitutie, cand nu mai stim cine si-l asuma politic, cine este puterea, cine opozitia, care ii este programul?”, a scris fostul presedinte.

CITESTE SI: ION ILIESCU: DEMOCRATIA nu este TIRANIA MAJORITATII, nici a MINORITATILOR EXTREMISTE

Nici alesii nu au scapat de reprosuri: ”in Parlament se voteaza fara o minima dezbatere legi cu impact determinant asupra vietii oamenilor.’Societatea civila’ a luat locul cetatenilor, si schimba guverne, impune programe, numeste ministri, creeaza institutii. Minoritati agresive promoveaza interese private, in dauna interesului public. Nu asa ceva am vrut in decembrie 1989”, arata ILIESCU, intr-o postare publicata pe blogul sau si intitulata ”Dupa 26 ani. Despre Revolutie si despre Romania de azi”. 

CITESTE SI: VIDEO 21 DECEMBRIE 1989: PRIMA ZI a REVOLUTIEI in BUCURESTI: “Alo, tovarasi, stati linistiti la locurili voastre!” 

Fostul presedinte mai spune ca Revolutia Romana a fost un ”mare moment de demnitate” al poporului roman, iar mostenirea este reprezentata de democratie, ”care insa nu este un dat”. 

Sursa foto: gandul