Ion Iliescu s-a certat cu revolutionarul Dumitru Dinca

Ion Iliescu a avut, astazi, un schimb dur de replici cu Dumitru Dinca, revolutionarul care vrea aprobare de la Guvern pentru a se sinucide. Dinca i-a cerut  fostului presedinte al Romaniei sa-l convinga pe Victor Ponta sa-i aprobe eutanasierea.

Dupa ce i-a inmanat o cerere scrisa, Dinca i-a transmis lui Iliescu: “Astept cu nerabdare raspuns la cerere”.

“Sper sa fii om serios”, i-a raspuns acesta, afirmand ca va discuta cu Victor Ponta, dar nu pentru a aproba eutanasierea lui, ci despre solutii pentru problemele revolutionarilor.

“Asta e dreptul tau, nu trebuie sa-ti aprobe nimeni asa ceva. Cine vrea sa se sinucida poate sa o faca. Nu are nevoie de aprobarea nimanui”, a precizat presedintele de onoare al social-democratilor.

“Cum sa nu? Ma costa bani injectia letala. Trebuie sa mi-o faca cineva”, i-a raspuns Dinca. “Tu vorbesti serios cu mine?”, a replicat Iliescu.

“Asa mi-ati spus, ca in loc sa ma eutanasieze statul, sa ma sinucid eu”, a mentionat apoi Dinca.

“Am spus altceva. Daca tu iei o asemenea decizie, te priveste pe tine, nu ceri aprobarea nimanui. Solutia e alta. Eu retin samburele rational din discutie, sa cautam solutii pentru oamenii in nevoi”, a concluzionat fostul sef al statului.

Discutia de pe holul Parlamentului a avut loc dupa reuniunea Institutului Revolutiei Romane.