ION ILIESCU si-a cumparat locuinta cu o SUMA MODICA

Fostul presedinte al Romaniei, ION ILIESCU, locuieste impreuna ca sotia sa, Nina, in zona Primaverii, intr-o vila pe care a achizitionat-o in 1997, dupa ce a pierdut alegerile pentru sefia statului.

”Spre sfarsitul anului 1996, cand oamenii lui ION ILIESCU au simtit ca vor pierde puterea in favoarea lui Emil Constantinescu, premierul Nicolae Vacaroiu a emis o Ordonanta prin care chiriasii isi puteau cumpara locuintele. Viorel Hrebenciuc, sef al Secretariatului General al Guvernului, a semnat in perioada august-noiembrie 1996 peste 50 de ordine speciale prin care apropiatii PDSR au achizitionat de la RAAPPS locuinte luxoase, situate in cartierele Primaverii si Dorobanti, la preturi cuprinse intre 1.000 si 15.000 de dolari”, relata presa de la vremea respectiva, informeaza postul B1 Tv.

CITESTE SI: ION ILIESCU: DEMOCRATIA NU ESTE TIRANIA MAJORITATII, NICI A MINORITATILOR EXTREMISTE

Totodata, ION ILIESCU si-a cumparat apartamentul din strada Moliere cu o suma modica: 55 de milioane de lei. Curtea, cu o suprafata de aproximativ 1.000 de metri patrati, i-a fost data in proprietate de catre fostul premier Calin Popescu Tariceanu, in perioada in care acesta avea functia de sef al executivului, insa ION ILIESCU nu este proprietar si pe terenul din jurul imobilului, mai dezvaluia presa.

Avand in vedere ca in 1997 dolarul avea o valoare situata in jurul sumei de 7.700 de lei, cele 55 de milioane de lei date ION ILIESCU pe locuinta, convertite in moneda americana, echivalau cu aproximativ 7.100 de dolari.

Sursa foto: jurnalul