Ion Moraru, secretar general al Guvernului, audiat la DNA

Ion Moraru, secretar general al Guvernului, audiat la DNA

Secretarul general al Guvernului, Ion Moraru, s-a prezentat joi la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiat intr-un dosar legal de achizitii IT pentru Ministerul Educatiei, transmit televiziunile de stiri.

La sosirea la DNA, Ion Moraru a declarat ca a fost chemat pentru a fi audiat ca martor, fara a oferi si alte detalii.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul a fost deschis ca urmare a sesizarii DNA de catre Corpul de Control al premierului din data de 21 mai 2013, cu privire la inchirierea si extinderea de licente educationale de catre Ministerul pentru Societatea Informationala si Ministerul Educatiei Nationale.

Mondo News iti recomanda: ANCHETA in trei ministere si SGG pentru trafic de influenta si luare de mita

In dosar s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru fapta cu privire la savarsirea infractiunilor de trafic de influenta in legatura cu infractiuni de coruptie, luare de mita, dare de mita, abuz in serviciu.

“Obiectul sesizarii l-a constituit inchirierea si extinderea de licente educationale de catre, Ministerul pentru Societatea Informationala si Ministerul Educatiei Nationale care contrar dispozitiilor acordului cadru nr. 32/12.08.2009 au incheiat, contrar HG nr. 460/2009, contracte de furnizare produse, existand indicii ca s-au efectuat plati privind o suma de aproximativ 9 milioane euro, destinate unitatilor de invatamant”, a precizat si DNA.