ION MORARU, secretarul general al Guvernului, audiat la DNA

Secretarul general al Guvernului, Ion Moraru, a ajuns luni dimineata la DNA, in dosar legal de achizitii IT pentru Ministerul Educatiei. Totodata, in cazul celor trei ministere anchetate vor fi audiati si 40 de demnitari si oameni de afaceri, informeaza postul B1 TV.

Ion Moraru este pentru a doua oara la DNA in acest dosar. El a mai fost audiat joi, ca martor. Astazi el a venit sa depuna niste acte necesare anchetei, solicitate de procurorii anticoruptie.

Citeste si: ION MORARU, SECRETAR GENERAL AL GUVERNULUI, AUDIAT LA DNA

Potrivit unor surse judiciare, dosarul a fost deschis ca urmare a sesizarii DNA de catre Corpul de Control al premierului din data de 21 mai 2013, cu privire la inchirierea si extinderea de licente educationale de catre Ministerul pentru Societatea Informationala si Ministerul Educatiei Nationale.

In dosar s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru fapta cu privire la savarsirea infractiunilor de trafic de influenta in legatura cu infractiuni de coruptie, luare de mita, dare de mita, abuz in serviciu.

Obiectul sesizarii l-a constituit inchirierea si extinderea de licente educationale de catre, Ministerul pentru Societatea Informationala si Ministerul Educatiei Nationale care contrar dispozitiilor acordului cadru nr. 32/12.08.2009 au incheiat, contrar HG nr. 460/2009, contracte de furnizare produse, existand indicii ca s-au efectuat plati privind o suma de aproximativ 9 milioane euro, destinate unitatilor de invatamant”, a precizat si DNA.

Citeste si: TREI CONTRACTE REFERITOARE LA INCHIRIEREA DE LICENTE IT SI CONTRACTUL EADS, VIZATE DE PROCURORII DNA

Ancheta procurorilor DNA vizeaza TREI CONTRACTE privind inchirierea unor LICENTE IT, derulate in perioada 2001-2013 si CONTRACTUL privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat incheiat intre EADS si Ministerul de Interne.

Sursa foto: evz.ro