ION NUNWEILLER, inmormantat cu ONORURI MILITARE

Fostul jucator si antrenor ION NUNWEILLER, care a decedat la varsta de 79 de ani, a fost inmormantat, joi, la cimitirul din comuna Albota, sicriul sau fiind infasurat in steagurile celor doua cluburi pentru care a evoluat in cariera, Dinamo si Fenerbahce.

ION NUNWEILLER a fost inmormantat cu ONORURI MILITARE, cortegiul funerar fiind intampinat la biserica din Albota de o garda a jandarmilor, care la cimitir a tras salve de foc.

La funeralii au participat fosti fotbalisti, conducatori si suporteri ai celor doua grupari.

Alaturi de familia fostului international au fost Ionel Augustin, Costel Orac, Marin Dragnea, Iulian Mihaescu, Ion Marin, Ion Moldovan, Constantin Eftimescu, Lica Movila, Ion Anutei, Nicusor Vlad, Constantin David, Iuliu Utu, Vasile Ghita, Eftimie Haralambie, Virgil Craciunescu, Ion Dinu, Vasile Florea, Nicoale Badea si Adalbert Kassai.

Citeste si: DOLIU LA DINAMO. ION NUNWEILLER A MURIT

De asemenea, pentru a-l conduce pe ultimul drum pe ION NUNWEILLER au venit si reprezentantii Asociatiei Suporterilor clubului Fenerbahce din Romania. “Cele mai frumoase amintiri pe care le am cu el sunt de la meciurile cu Galatasaray. A fost un om mare si un fotbalist care a ramas in memoria noastra. A fost unul de-al nostru, a fost iubit si apreciat de toata lumea, Fenerbahce a fost primul si ultimul club strain unde a activat. Nu l-a uitat lumea, inca e in familia clubului Fenerbahce. Eram copil cand juca”, a declarat presedintele asociatiei, Tuncay Eryurek, care a depus si o coroana in culorile clubului Fenerbahce.

Ionel Augustin a declarat ca ION NUNWEILLER, care i-a fost antrenor, a fost unul dintre cei mai buni fotbalisti din istoria clubului Dinamo. “A insemnat foarte mult pentru mine Nelu Nunweiller. E foarte dureros ce s-a intamplat. A fost unul dintre cei mai buni fotbalisti ai nostri. Din fericire i-am fost elev si pot spune ca a fost pentru mine si tata, si frate. Ascensiunea mea se leaga de numele lui. Era o placere sa-l vezi jucand… o facea cu o determinare deosebita si asta am luat si noi de la el. De numele acestui mare si minunat om se leaga si performantele mari ale mele si ale clubului”, a afirmat Augustin, citat de Mediafax.

Citeste si: Fiica lui LICA NUNWEILLER sustine ca medicii I-AU OMORAT tatal

Fostul fotbalist al formatiei Dinamo Bucuresti si al echipei nationale a Romaniei, ION NUNWEILLER, a incetat din viata, marti dimineata, la Pitesti, la varsta de 79 de ani, in urma unui atac cerebral.

ION NUNWEILLER a inceput fotbalul la clubul Progresul, dar la seniori a evoluat de-a lungul carierei la Dinamo (1951-1968 si 1970-1972) si Fenerbahce (1968-1970). El a castigat de cinci ori campionatul cu Dinamo si o data cu Fenerbahce ca jucator.

Ca antrenor, el a obtinut trei titluri cu Dinamo.

ION NUNWEILLER a avut sase frati, toti practicand fotbalul, insa doar doi, Lica si Radu, au mai evoluat la nivel inalt. Titulatura de “caini rosii” folosita de jucatorii si suporterii echipei Dinamo, provine de la cei doi frati Ion si Lica Nunweiller, porecliti astfel de jucatorii formatiei Rapid din acea perioada, pentru agresivitatea lor.