ION POPA: Avem 61 de senatori din grupul PNL prezenti, mizam pe minimum 85 de voturi pentru CCR

Liderul senatorilor PNL ION POPA a declarat, miercuri, la finalul unei sedinte a grupului parlamentar, ca la votul pentru numirea unui nou judecator al Curtii Constitutionale (CCR) vor fi prezenti 61 de parlamentari PNL, insa liberalii se bazeaza pe faptul ca vor obtine peste majoritatea de 85 de voturi.

Popa a fost intrebat, la finalul sedintei de grup a senatorilor PNL, cati parlamentari liberali vor fi prezenti la votul pentru noul membru al Curtii Constitutionale (CCR), demnitatea pentru care liberalii o sustin pe MONA LISA NEAGOE.

”Sunt 61 de colegi din grupul PNL prezenti astazi la vot si care cu siguranta vor vota propunerea pe care am facut-o. (…) In afara de cele 61 de voturi, ne bazam pe voturile celor care au spus ca sustin nu numai aceasta propunere, dar si demersul nostru de revocare a presedintelui Senatului si multi alti colegi cu care s-a discutat si care agreeaza propunerea facuta de noi pe principiile convenite, si anume o propunere care sa intruneasca conditiile de a nu fi membru de partid, conditii de profesionalism”, a spus POPA.

CITESTE SI: MONA LISA NEAGOE, propunerea PNL, a obtinut cele mai multe voturi pentru CCR

Liderul senatorilor PNL a mentionat ca de la sedinta de miercuri lipseste un singur senator liberal, Crin Antonescu, care se afla in strainatate. El a mentionat ca liberalii se bazeaza pe mai mult de 85 de voturi in plenul Senatului, numarul celor care intrunesc majoritatea din aceasta Camera. MONA LISA NEAGOE a obtinut, marti, majoritatea voturilor membrilor Comisiei juridice pentru a ocupa postul de judecator al Curtii Constitutionale (CCR), in urma demisiei lui TONI GREBLA, dupa audierea celor trei candidati care s-au inscris in cursa pentru aceasta demnitate.

Judecatorul MONA LISA NEAGOE, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, propusa de PNL, a obtinut 6 voturi pentru si 4 voturi impotriva. De asemenea, SIMONA MAYA TEODORORIU, care a fost propusa de PSD, a beneficiat de 4 voturi pentru si 6 impotriva. Totodata, senatorul FLORINA JIPA a obtinut 2 voturi pentru si 9 impotriva.

Presedintele Comisiei juridice, CATALIN BOBOC, a precizat ca toate cele trei candidaturi vor fi inaintate plenului Senatului, care va stabili prin vot asupra viitorului membru al Curtii Constitutionale (CCR).

Sursa foto: realitatea.net