ION SANDU: Este posibil sa emitem CODURI POROCALII pentru perioade limitate

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, ION SANDU, a declarant joi, in cadrul comandamentului de urgenta de la Ministerul Afacerilor Interne, ca in zilele urmatoare ar putea fi emise CODURI PORTOCALII pentru perioade limitate.

”Pentru a avea o imagine completa si corecta asupra avolutiei vremii in urmatoarele doua zile, as face mentiunea ca in Europa sunt emise coduri rosii pentru intensitati foarte mari de precispitatii asociate cu vant. In Romania, deocamdata este emis cod galben, care inseamna viscol la munte. Vineri dupa-amiaza sau maine noapte este posibil sa se transforme in ninsoare inclusiv in Bucuresti, adica in sudul tarii, viteze de vant 50-60 de km/ora”, a spus directorul ANM.

Citeste si: IARNA REVINE IN FORTA: COD GALBEN de NINSORI in toata tara

”Ne asteptam ca acolo unde se asociaza viteza de vant de peste 70 de km/h si ninsoare sa emitem niste CODURI PORTOCALII pe perioade limitate, urmand ca la expirarea atentionarii cod galben la nivel national, adica sambata dupa-amiaza,sa nu emitm la nivel national o alta atentionare pentru ca precipitatiile se diminueaza foarte mult. Ramane insa vantul la 40-50 km/h si probabil pentru acesta se vor mai emite atentionari locale”, a mai declarat ION SANDU. 

Citeste si: COD GALBEN de VANT PUTERNIC pentru Bucuresti si patru judete