ION TIRIAC a primit titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA din partea UNEFS

Fostul tenismen ION TIRIAC a primit, joi, in cadrul unei ceremonii organizate in Sala de Marmura a Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport (UNEFS) din Bucuresti, titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA al institutiei.

In cadrul ceremoniei, ION TIRIAC a fost nevoit sa depuna un juramant prin care sa pastreze si sa apere onoarea institutiei, dar si a membrilor ei.

“Faptul ca mi s-a acordat aceasta onoare, pe care probabil o merit sau nu, ma face responsabil. Am facut aceasta facultate. Acest titlu mi-a fost acordat de oamenii care au urmat dupa mine. Imi aduc aminte cu mare stima si placere de zilele mele cand eram student si trebuia sa urc aproape 100 de scari ca sa facem orele de atletism”, a spus Tiriac, dupa ce a primit titlul de doctor al UNEFS.

Citeste si: ION TIRIAC va deveni DOCTOR HONORIS CAUSA al UNEFS

La eveniment au participat, printre altii, Ivan Patzaichin, Sandra Izbasa, Camelia Potec, Ilie Nastase, Razvan Florea, Cristina Varzaru, Dumitru Haradau, Mihai Leu, Marian Dragulescu, George Cosac, George Boroi, Carmen Tocala, Gabriela Szabo, Neculai Ontanu, Nadia Comaneci, Valeriu Zgonea, Valeriu Argaseala, Monica Rosu, Bogdan Stelea, Elisabeta Lipa, Stefan Birtalan, Octavian Bellu, Andreea Raducan si Doina Melinte.

Tiriac le-a multumit tuturor campionilor care au venit sa asiste la decernarea titlului. “Domnilor, doamnelor, inveliti de aur. De fiecare data, va dau cuvantul meu, ca daca as avea mai mult par, probabil ca mi s-ar ridica. Ma aflu intr-un loc in care e adunat atata aur. Isarescu ar vrea sa aiba in vistieria statului ce reprezentati dumneavoastra pentru aceasta natiune. Am facut sport, iar atat cat am putut am fost bun. Am incercat in toate felurile sa ajung cat mai sus posibil. Nu am ajuns niciodata ca dumneavoastra, iar faptul ca sunteti aici, nu pot plati cu nimic in toata viata si pentru acest lucru va multumesc”, a completat Tiriac, potrivit Mediafax.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. ION TIRIAC nu a reusit sa voteze la Paris, dar a putut la Bucuresti

In varsta de 75 de ani, ION TIRIAC a absolvit Institutul de Cultura Fizica si Sport, actualul UNEFS, in 1964. El a inceput sportul de performanta ca hocheist si a participat cu reprezentativa Romaniei la Jocurile Olimpice din 1964 de la Innsbruck. Tiriac a practicat si tenisul, el devenind din 1968 jucator profesionist. In palmares, Tiriac are un titlu de Grand Slam la dublu, alaturi de Ilie Nastase, la Roland Garros 1970.

De asemenea, ION TIRIAC a disputat trei finale de Cupa Davis, pierdute de fiecare data in fata Statelor Unite ale Americii.

Dupa retragerea din activitate in 1979, Tiriac a devenit om de afaceri, manager si impresar al mai multor jucatori, printre care Boris Becker si Marat Safin.