Ion Tiriac, acuzat de americani ca a incercat sa blatuiasca finala Cupei Davis!

Cotidianul “The New York Times” face o serie de dezvaluiri incredibile despre finala de Cupa Davis, din anul 1972, dintre Romania si SUA. Potrivit jurnalistilor americani, finala disputata la Bucuresti l-ar fi avut in centrul atentiei pe Ion Tiriac, care ar fi incercat sa convinga arbitrii sa ia decizii in favoarea romanilor.

“Romanii au folosit doar doi jucatori: pe agerul si gratiosul Ilie Nastase, un playboy de 26 de ani si campion en-titre la US Open, si scandalagiul viclean Ion Tiriac, membru al echipei olimpice de hochei in 1964. Nastase si Tiriac, eroi nationali si experti pe zgura, mai castigasera turneul francez de la Roland Garros, la dublu, pe zgura, in 1970″, suna caracterizarea facuta de celebra publicatie celor doi tenismeni.

Conform publicatiei, partida pierduta de Tom Gorman in fata lui Ion Tiriac s-a datorat modului de abordare a jucatorului roman, care a castigat in fata americanului revenind de la 0-2 la seturi. “I-a lingusit pe arbitrii de tusa, ca sa tina cu el la deciziile controversate, s-a asezat intr-un scaun, in timpul jocului, pentru a rupe ritmul de joc al lui Gorman. Cand acesta din urma servea, Tiriac privea in pamant pentru a-l obliga sa se opreasca. In acele momente, isi aminteste Gorman, i se parea ca «terenul a devenit mai mic». Arbitrul Enrique Morea, din ­Argentina, a declarat ca nu a mai vazut atatea inselatorii ca la acest meci: «Arbitrii de tusa vedeau numai ceea ce dorea Tiriac!», informeaza realitatea.net.

Sursa foto: ziarulring.ro