IONEL-VALENTIN VLAD, ales PRESEDINTE al ACADEMIEI Romane

Academicianul IONEL-VALENTIN VLAD a fost ales marti PRESEDINTE al ACADEMIEI Romane, in cadrul adunarii generale a membrilor acesteia.

IONEL-VALENTIN VLAD a fost ales prin vot secret, in al doilea tur de scrutin, cand l-a avut drept contracandidat pe academicianul Viorel Barbu. La primul tur pentru fotoliul de PRESEDINTE al ACADEMIEI Romane a participat si academicianul Victor Voicu. IONEL-VALENTIN VLAD il inlocuieste in functie pe academicianul Ionel Haiduc.    

Nascut pe pe 22 septembrie 1943, academicianul IONEL-VALENTIN VLAD, in prezent vicepresedinte al ACADEMIEI, este inginer electronist, cercetator stiințific I la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiației, profesor asociat la Facultatea de Fizica a Universitații din Bucuresti.

Citeste si: Expozitie dedicata lui Constantin Brancoveanu, la Biblioteca Academiei Romane

A absolvit Institutul Politehnic din Bucuresti in 1966 si a susținut cursuri si conferințe la Universitatea Bucuresti — Facultatea de Fizica/Scoala Doctorala de Fizica, Stanford University (USA), Imperial College (Londra), Max-Planck Inst. f. Quantenoptik (Garching), University of Oxford, E.T.H.(Zürich), Univ. Erlangen, Phys.-Tech.Institute A.F.Ioffe (St. Petersburg), ICTP (Trieste), Forschungszentrum Karlsruhe, Universita “La Sapienza” din Roma, US Air Force Res. Lab Hanscom (Boston, USA), DAAD Summer School “Trends in Contemporary Optics”, (Sinaia, 2005), Ecole Normale Superieure (Cachan, Franța) etc.

IONEL-VALENTIN VLAD este membru corespondent al ACADEMIEI Romane din 1991 si titular, din 2009.

In anul 2008 a fost decorat de presedintele Romaniei cu Ordinul Național “Serviciu credincios” in grad de Cavaler.

IONEL-VALENTIN VLAD va indeplini functia de PRESEDINTE al ACADEMIEI Romane pentru urmatorii patru ani.

Sursa foto: acad.ro