IONUT ANGHEL, baiatul ucis de caini, COMEMORAT in Capitala la un an de la moarte

IONUT ANGHEL, baietelul de patru ani care a murit acum un an, sfasiat de maidanezi, a fost COMEMORAT de rude si de alte familii cu copii, marti seara, la intrarea in Parcul Herastrau.

COMEMORAREA a inceput la ora 18.00, la intrarea dinspre Piata Charles de Gaulle, unde s-au adunat peste 20 de persoane – rudele lui IONUT ANGHEL, alte familii venite cu copiii, precum si Nadine si Bianca Brad.

Tatal, mama si fratele copilului sfasiat de caini au purtat tricouri negre, imprimate cu poza lui Ionut si mesajul “Ionut, Romania nu te uita” pe fata si “AMICA – Asociatia Memoriala ‘Ionut Cosmin Anghel’ ” pe spate.

Citeste si: Parintii lui IONUT ANGHEL, baiatul ucis de caini, cer DESPAGUBIRI RECORD pentru moartea fiului lor

La intrarea in parc au fost puse bannere cu mesajele “Datorita legii lui Ionut, Romania are o sansa la siguranta si curatenie pentru noi si pentru copiii nostri. Solicitam autoritatilor locale ridicarea de pe strada a cainilor fara stapan” si “Tu stii ce inseamna peste 100.000 de caini fara stapan pe strazile Romaniei? 18.536 de oameni muscati in fiecare an, sapte adulti si sapte copii ucisi in atacuri neprovocate, 15 tone de fecale pe an care ne imbolnavesc de toxocaroza, chist hidatic si viermi intestinali”.

Pe trotuar au fost asezate candele in forma de inima si jucarii, alaturi de poza lui Ionut.

“Nu ai cum sa explici ce simti, nu pot sa uit niciodata imaginea lui Ionut, n-ai cum sa-ti schimbi creierul. Eu am imaginea lui Ionut la fel de vie”, a declarat tatal copilului ucis de maidanezi, Valentin Anghel, citat de Mediafax.

Tatal lui IONUT ANGHEL a mai spus ca inca isi doreste sa arate ce s-a intamplat in urma cu un an, “pentru ca au fost fapte care au condus la o tragedie si lumea trebuie sa traga concluzii”.

“Am sentimente de revolta, de neacceptare a unei realitati care a fost in urma cu un an. Noi, de un an de zile, nu mai avem familia noastra, asa cum ne-am dorit, cu doi copii de varste apropiate, care sa se joace impreuna”, a adaugat Valentin Anghel.

La finalul evenimentului, in jurul orei 19.30, participantii au lansat in aer aproape 100 de baloane galbene cu mesaje despre IONUT ANGHEL.

COMEMORAREA a fost marcata de un incident, dupa ce la eveniment a venit o femeie care a sustinut ca vrea sa dea “un ton umoristic adunarii”. Ea s-a prezentat drept reprezentant al societatii civile, “cetatean al acestei tari care este intrigat de ceea ce se intampla”. Femeia a fost huiduita de participantii la comemorare, motiv pentru care a fost indepartata din zona de jandarmi.

Citeste si: Ancheta privind decesul lui Ionut, baiatul ucis de caini, a fost finalizata. Dosarul va fi trimis vineri instantei. UPDATE

IONUT ANGHEL, in varsta de patru ani, a murit la 2 septembrie 2013, dupa ce a fost sfasiat de caini fara stapan pe un teren din zona Parcului Tei.

Urmare a acestei tragedii, legea de gestionare a problemei maidanezilor a fost modificata astfel incat cainii fara stapan adaposturile publice pot fi eutanasiati, prin decizie a autoritatii locale, daca nu sunt revendicati sau adoptati, dupa un termen de 14 zile lucratoare.

La sfarsitul lunii iunie insa, Curtea de Apel Bucuresti a suspendat executarea normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001, la cererea Vier Pfoten, decizia nefiind insa definitiva. Guvernul a constestat decizia la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Tot dupa moartea lui IONUT ANGHEL, Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) a inceput un program de gestionare a cainilor fara stapan din Bucuresti. In cadrul acestui program, aproximativ 34.000 de caini au fost capturati din septembrie 2013, din care 16.000 au fost eutanasiati, iar alti 16.000, adoptati.