Ionut Negoita transforma in apartamente o mie de camere din Rin Grand Hotel

In contextul unei piete hoteliere extrem de competitive, omul de afaceri Ionut Negoita transforma in apartamente aproape o mie de camere din cel mai mare hotel din sud-estul Europei, Rin Grand Hotel.

Nimic nu se pierde, totul se transforma. Aceasta pare a fi principiul dupa care se ghideaza pe vreme de criza Ionut Negoita, proprietarul Rin Grand Hotel (clasificat la patru stele), care s-a mandrit vreme de trei ani ca detine cel mai mare hotel nu doar din Romania, ci si din sud-estul Europei. La mijlocul anului viitor, din cele 1.500 de camere vor mai ramane doar 600, restul de 900 fiind transformate in 320 de apartamente cu doua si trei camere.

De precizat ca primele vor fi gata in martie a.c., iar pretul lor va varia intre 49.000 euro si 91.000 euro. Locatarii vor avea intrare separata, dar vor beneficia de o parte din serviciile si facilitatile hoteliere: parcare, spa, servicii de curatenie, la care se vor adauga o sala de jocuri pentru adulti, dar si una pentru copii. Si inca o precizare importanta: investitia necesara reconfigurarii este de trei milioane de euro, din fonduri proprii. „Cand proiectul e finantat de banca, mi se reduce foarte mult posibilitatea de a ma adapta la piata, de a lua decizii rapide si asa cum cred eu de cuviinta“, explica omul de afaceri refuzul sau constant de a lucra cu banca.

MODIFICARE RADICALA

Dar cum s-a ajuns la aceasta decizie – indiscutabil prima modificare radicala a unui proiect nefunctional in actualele conditii de piata? Cifra de afaceri a celor patru hoteluri din portofoliul lui Negoita a scazut anul trecut cu 8%, pana la 14 milioane euro, in conditiile in care gradul de ocupare mediu a fost de 37%, iar tariful mediu, de 45 euro pe camera.

Citeste articolul integral pe Money Express. (Sursa foto: Robert David)