IONUT STROE: Parlamentarii care nu sunt de acord cu PROGRAMUL ANTI-JUSTITIE al PSD sa vina langa PNL

Purtatorul de cuvant al PNL, IONUT STROE, a facut luni, printr-un comunicat de presa, un apel catre parlamentarii puterii care nu sunt de acord cu “PROGRAMUL ANTI-JUSTITIE” al PSD sa se alature “imediat” unei noi majoritati PNL.

“Parlamentarii majoritatii care nu sunt de acord cu acest “program anti-Justitie” al PSD ar trebui sa vina imediat langa o noua majoritate PNL”, afirma IONUT STROE.

In opinia acestuia, PSD “desfasoara, in ultima perioada, o adevarata campanie anti-Justitie”.

Citeste si: Mai multi senatori PSD vor ca POLITICIENII CORUPTI sa nu mai fie INCATUSATI, ARESTATI sau ADUSI CU MANDAT

“Desi Victor Ponta si PSD afirma public ca nu se opun solicitarilor Justitiei si ca iau decizii “formale” in partid, faptele ne demonstreaza ca social-democratii au o agenda ascunsa de blocare a actului de Justitie. Voturile impotriva ridicarii imunitatii parlamentarilor, incercarea de reintroducere a super-imunitatii sau incercarea de modificare a Codului de procedura penala cu scopul explicit de a-i proteja pe politicienii acuzati de coruptie devoaleaza, practic, aceasta agenda agresiva a PSD”, mai spune IONUT STROE.

Totodata, purtatorul de cuvant al PNL considera ca intentia PSD de a modifica Codul de procedura penala este “un atac impotriva statului de drept”.

Citeste si: PNL cere ALEGERI ANTICIPATE, dupa votul in cazul lui DAN SOVA. Decizia ar putea fi ATACATA la CURTEA CONSTITUTIONALA

“Cea mai recenta intentie a PSD de a modifica Codul de procedura penala pentru a-i apara pe corupti, cu intentia de a elimina incatusarea, arestul sau aducerea cu mandat a politicienilor, reprezinta un atac sustinut impotriva statului de drept. Modul ascuns in care PSD intelege sa modifice regulamente si legi pentru a-si apara prietenii cu probleme penale tradeaza mentalitatea defectuoasa cu care acest partid se raporteaza, in continuare, la egalitatea in fata legii. Iritarea lui Victor Ponta la intrebarile repetate ale presei pe aceste subiecte indica nu doar lipsa de verticalitate si neasumarea acestei agende, dar si o atitudine gresita si ostila fata de societate”, mai precizeaza IONUT STROE.