IONUT STROE: PNL considera ca VICTOR PONTA a facut un ABUZ fara precedent prin OUG 2/2015

Partidul National Liberal (PNL) considera ca premierul VICTOR PONTA “a facut un ABUZ fara PRECEDENT ascunzand pur si simplu 26 de ORDONANTE de URGENTA intr-una singura si a sfidat astfel recomandarile Comisiei Europene (CE) si pe cele ale Comisiei de la Venetia”, se arata intr-un comunicat transmis remis marti presei de purtatorul de cuvant al PNL, IONUT STROE.

“Premierul VICTOR PONTA persista in practici antidemocratice de eludare a Parlamentului, promovand acte normative in mod netransparent, ce risca sa ofere noi precedente de ABUZ. El anuleaza prin acest gest politic toate asa-zisele bunele intentii anuntate chiar in fata Parlamentului despre parteneriatul institutional. Constatam din nou ca ceea ce spune VICTOR PONTA difera in totalitate de ceea ce face VICTOR PONTA”, sustine IONUT STROE, in comunicatul citat.

CITESTE SI: PNL va organiza dezbaterea publica “Noul regim fiscal al redeventelor la hidrocarburi in Romania” 

STROE arata ca seful Guvernului a desconsiderat prin OUG 2/2015 recomandarile explicite facute atat de Comisia Europeana (CE) in rapoartele MCV, cat si de Comisia de la Venetia prin reprezentantii sai, care au criticat numarul mare al ordonantelor de urgente adoptate de Executiv. “Modul in care a fost adoptata aceasta ordonanta de urgenta tradeaza aceeasi mentalitate toxica a PSD si a lui VICTOR PONTA, manifestata inainte de alegerile prezidentiale, cand Guvernul a permis traseismul alesilor locali printr-un act care a incalcat principiile statului de drept”, spune IONUT STROE.

IONUT STROE mai sustine ca forma in care a fost adoptata OUG 2/2015 face abstractie de normele de tehnica legislativa si principiile constitutionale care reglementeaza procedurile de emitere a actelor guvernamentale.

CITESTE SI: GORGHIU despre SUSTINEREA programului PNL: Pe unii dintre colegii lui OPREA i-am CONVINS.GEOANA se alatura discutiei 

“PNL sanctioneaza ferm aceste derapaje de la democratie, care nu au precedent nici in practica europeana, si nici macar in cea romaneasca. Avertizam ca o eventuala decizie de neconstitutionalitate pentru OUG 2/2015 ar insemna decredibilizarea completa a acestui Cabinet, fiind a doua astfel de abatere majora in ultimele luni”, a concluzionat purtatorul de cuvant al liberalilor.

Sursa foto: pnl.ro