IONUT STROE: PSD trebuie sa concretizeze vorbele prin fapte in legatura cu VOTUL prin CORESPONDENTA

Purtatorul de cuvant al PNL, IONUT STROE, a declarat, luni, ca in urmatoarele doua saptamani parlamentarii trebuie sa dezbata proiectul de lege privind VOTUL prin CORESPONDENTA, punctand ca in acest caz PSD trebuie sa demonstreze concretizarea vorbelor in fapte.

“Astazi, PSD trebuie sa concretizeze si trebuie sa faca dovada transpunerii vorbelor in fapte. Senatul Romaniei are astazi pe ordinea de zi dezbaterea acestui proiect legislativ, iar noi consideram ca PSD, cum de altfel a afirmat chiar liderul sau ieri, va sustine acest atat de necesar proiect legislativ, care sa vina ca o garantie in plus privind respectarea unor drepturi constitutionale, in special a dreptului la vot. Incepem astazi doua saptamani in care trebuie sa demonstram la nivel parlamentar ca daca se vrea se poate”, a spus IONUT STROE, intr-o conferinta de presa la Palatul Parlamentului.

CITESTE SI: PRESEDINTELE COMISIEI DE COD ELECTORAL A ANUNTAT CAND VA FI ADOPTAT VOTUL PRIN CORESPONDENTA

IONUT STROE a precizat ca PNL sustine proiectul avansat de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), iar liberalii nu au depus niciun amendament deoarece acesta contine peste 90% din propunerile pe care le-au initiat.

“Ne dorim o dezbatere rapida, pentru ca suntem conditionati de elementul timp, trebuie adoptat VOTUL prin CORESPONDENTA pana la inceputul lui noiembrie, iar, pe de alta parte, sustinem acest proiect legislativ pentru ca in proportie de peste 90% contine prevederi care se regasesc si in proiectul initiat de PNL acum sapte luni de zile”, a afirmat IONUT STROE.

Proiectul de lege privind VOTUL prin CORESPONDENTA se afla in dezbaterea Senatului.

Sursa foto: pnl