IORDANIA a executat doi JIHADISTI dupa UCIDEREA pilotului sau de catre STAT ISLAMIC

IORDANIA a EXECUTAT miercuri doi detinuti, intre care si irakianca SAJIDA AL-RISHAWI (FOTO), a carei eliberare fusese ceruta de gruparea STAT ISLAMIC, la cateva ore dupa ce a promis un raspuns “important si decisiv” fata de uciderea pilotului sau capturat de SI, relateaza Sky News.

Unul dintre cei doi detinuti este irakianca SAJIDA AL-RISHAWI, condamnata la moarte pentru rolul sau in atacul asupra unui hotel din capitala iordaniana Amman, soldat cu moartea a 60 de persoane. Celalalt este ZIAD AL-KARBOULI, care a fost unul dintre locotenentii fostului lider al Al-Qaida in Irak, Abu Musab al-Zarqawi, si care a fost condamnat la moarte in 2008 pentru planuirea unor ATACURI TERORISTE in Iordania si Irak.

CITESTE SI: Grupul terorist SI a difuzat o inregistrare video in care pilotul militar iordanian este incendiat de viu/ Iordania o va executa pe islamista a carei eliberare era ceruta de SI 

IORDANIA  a promis un raspuns rapid si letal dupa ce gruparea STAT ISLAMIC a difuzat o inregistrare video in care pilotul MAAZ AL-KAASASBEH este ARS de VIU intr-o cusca. Gruparea ceruse eliberarea lui Rishawi in schimbul lui al-Kassasbeh si a jurnalistului japonez Kenji Goto, pe care militantii l-au ucis intr-o inregistrare video difuzata online in urma cu trei zile. IORDANIA a fost de acord cu schimbul, dar a anulat intelegerea dupa ce nu a primit nicio dovada ca pilotul este inca in viata.

Unii comentatori arabi au sugerat ca jihadistul al-Karbouli ar fi facut, de asemenea, parte din schimbul de prizonieri. Uciderea pilotului a infuriat iordanienii si a atras un val de critici la nivel international, inclusiv din partea presedintelui american Barack Obama si a Consiliului de Securitate al ONU.

CITESTE SI: STAT ISLAMIC cumpara MUNITIE din ROMANIA? Ambasadorul ROMAN neaga acuzatiile 

Al-Kassasbeh a fost capturat de militanti in decembrie, când avionul sau F-16 s-a prabusit in apropiere de Rakka, in Siria, capitala de facto a califatului autoproclamat al gruparii Stat Islamic.

Sursa foto: bbc.co.uk