iPhone 6 ar putea fi lansat in primul trimestru din 2014 cu o noua denumire

iPhone 6 ar putea fi lansat de Apple in primul trimestru din 2014, telefonul urmand a avea o noua denumire, asa cum s-a intamplat si in cazul noii tablete iPad, care a fost botezata “Air”, anunta publicatia Value Walk.

iPhone 6 nu va fi a sasea generatie de iPhone, ci a noua, fiind succesorul terminalelor iPhone 5S si iPhone 5C, lansate in 2013. Preconizata lansare in primul trimestru din 2014 ar putea veni pentru ca noul telefon sa concureze direct cu Samsung Galaxy S5.

Publicatia citata mai precizeaza ca iPhone 6 va fi prezentat odata cu noul sistem de operare iOS 8. Cei de la Wall Street Journal sustineau, in toamna, ca iPhone 6 ar testa fie un display de 4,8 inchi, la fel ca cel regasit la Samsung Galaxy Note 3, fie chiar mai mare, de maximum 6 inchi. Tot pe piata zvonurilor se arata ca rezolutia display-ului va fi de 1.920 x 1.080 de pixeli.

De asemenea, se pare ca cei de la Apple au castigat un brevet de inventie care va permite utilizatorului sa controleze dispozitivul folosind recunoasterea faciala si detectarea unor gesturi. Brevetul de inventie arata ca exista trei sisteme, care includ “o aplicatie va recunoaste chipurile, o alta aplicatie care le va identifica in mod individual si una care va permite activarea sau dezactivarea unor functii prin simple gesturi ale fetei”, arata sursa citata.

De asemenea, revista Forbes a mentionat de curand ca cititorul de amprente, integrat pentru prima data la iPhone 5S, va fi realizat din safir.

Vezi aici cum arata iPhone 5S care costa cat o masina