iPhone 6 cu ecran de safir vine din toamna. FOTO

Noul iPhone 6 va avea un ecran cu strat de protectie din safir, care costa de trei pana la patru ori mai mult decat actualul Gorila Glass, anunta Forbes. In plus, smartphone-ul nu va fi lansat in luna mai, cel mai probabil acesta va ajunge in magazine in toamna.

Safirul artificial este folosit in domeniul ceasurilor high-tech de ceva vreme, chiar Apple il are pe ecranul care acopera camera lui iPhone 5s. Asta pentru ca are o duritate foarte mare, nu se zgarie si nu se toceste in timp.

Apple va cumpara ecranele cu strat de protectie din safir de la GT Advanced, Arizona, scrie editia electronica a Forbes.

Citeste si: SAMSUNG GALAXY S5 fata in fata cu APPLE IPHONE 5S. Cine e mai bun. GALERIE FOTO

Compania din Cupertino a platit, in noiembrie 2013, 578 de milioane de dolari catre GT Advanced pentru a obtine cat mai mult safir in produsele sale, in special ceasuri. Mai mult, producatorul de ecrane cu safir, va mai castiga de pe urma produselor Apple o suma intre 500 si 700 de milioane de dolari in urmatoarele 6 luni. Asta pentru ca un asemenea ecran este de trei, patru ori mai scump decat Gorila Glass.

In plus, pentru ca numarul de ecrane este insuficient, noul iPhone nu va veni cu siguranta in luna mai, cel mai probabil o lansare oficiala va avea loc in septembrie.

Sursa foto: businessinsider.com