IPOTEZA SOC: Cainii maidanezi nu sunt vinovati de moartea lui Ionut

Primele analize ADN ale lui Ionut, copilul in varsta de 4 ani despre care s-a spus ca ar fi fost ucis de 6 maidanezi, au iesit la iveala. Se pare ca in probele prelevate nu a fost gasit ADN-ul niciunui caine dintre cei sase maidanezi acuzati că l-ar fi ucis pe Ionut! 

Asadar ipoteza conform careia copilul in varsta de 4 ani a fost atacat si ucis de un caine de lupta, dupa care cadavrul ar fi fost plasat în locul unde a fost gasit, pentru a se da vina pe cainii vagabonzi, e din ce in ce mai plauzibila, scrie dcnews.ro.

“Am sustinut inca de la inceput ca acel copil a fost ucis de un caine de lupta. Era imposibil ca niste caini comunitari sa faca acele rani pe trupul copilului. Si era imposibil ca dupa acest atac, acei caini sa stea linistiti si sa dea din coada. Orice etolog a inteles ca acei caini nu erau vinovati.Poate ca unul dintre ei a mirosit copilul si avea urme de sange pe blana, dar asa cum s-a vazut si la televizor, erau rezultatul unei atingeri, nu erau produse de o muscatura.

A fost o campanie de dezinformare, de invrajbire a populatiei. In acest moment, autoritatile sunt obligate sa-l identifice pe proprietarul cainelui de lupta vinovat, care a tarat corpul in locul in care a fost gasit”, a declarat Marius Marinescu, presedinte al Federatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului.