IPOTEZA SOC Cine este urmatorul LIDER POLITIC vizat de procurorii DNA

Jurnalista OANA STANCU a facut o dezvaluire care ar putea provoca un nou cutremur pe scena politica: vizat ar fi presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, care „ar fi cercetat in prezent in patru dosare penale”. Potrivit acesteia, liderul ALDE este urmatorul „greu” din politica aflat in vizorul procurorilor anticoruptie.

In acest context, OANA STANCU subliniaza faptul ca „soarta lui CALIN POPESCU TARICEANU va fi un element definitoriu” pentru scena politica din Romania din urmatoarele luni. In continuare va prezentam articolul integral al OANEI STANCU aparut in jurnalul.ro:

„Surse bine avizate din zona judiciara ma “avertizau” zilele trecute ca scena politica va fi zduguita din nou in perioada urmatoare printr-un nou caz rasunator: CALIN POPESCU TARICEANU. Acesta ar fi cercetat in prezent in patru dosare penale. Ba ca in dosarul gazelor pentru Nicolae, ba ca in Microsoft, ba ca tot in Sterling, ba ca mai e si plangerea depusa pentru cazul Sova.

CITESTE SI: DEZVALUIRE SOC: Cine este TINTA REALA din dosarul lui ANDREI CHILIMAN 

Ca intr-o “coincidenta” dintre acelea care au devenit la fel de dese precum suspiciunile rezonabile, zvonurile despre interesul procurorilor pentru Tariceanu cresc pe masura ce luarile sale de pozitie in plan politic sunt tot mai suprinzatoare prin corectitudine.

Spun surprinzatoare pentru ca scena politica ne-a oferit mai degraba exemple de suciri fie de un vizibil ridicol, fie spectaculoase, de prabusiri de imagine, de predat armele sau de disparitii de neinteles (a se vedea cazul Crin Antonescu). Or, Tariceanu pare sa fi facut – in mod ciudat – saltul invers.

Gasca basista i-a spus ani de zile Moliceanu, apoi Razgandeanu, apoi “Inima zburdalnica” si i-au fost numarate nevestele.

Din cei zece ani rai, cum le spune Mugur Ciuvica, in patru i-a rezistat lui Basescu Traian ca prim-ministru , refuzand dupa primele sase luni sa-i faca jocurile cu anticipatele, in restul l-a punctat corect ca pe un dictator si i-a fost adversar politic.

Vizbil, insa, Tariceanu nu a fost nicicand mai mult decat in aceasta perioada un lider autentic. Este singurul care a luat atitudinea corecta in cazul Rarinca. Este singurul care pare sa stea drept si in raport cu Comisia Europeana sau cu FMI sau cu ambasadorii care ne dau sfaturi.

CITESTE SI: MOTIVAREA deciziei de CONDAMNARE a lui DAN DACONESCU. Mecanismul SANTAJULUI pus la punct de OTV-ist 

Este singurul care – paradoxal in raport cu zvonurile despre dosarele sale – pare sa nu se teama nici de DNA, nici de Binom, nici de presedintele Iohannis, asa cum am ajuns sa aud oameni din vechiul PNL ca se tem de noul presedinte (nu mi-e clar inca daca au motive sau daca regimul Basescu a modificat ADN-ul unor politicieni introducand iremediabil genele fricii, lasitatii si slugarniciei).

Scena politica se va misca si se va reaseza in urmatoarele luni (nu mai mult de trei-patru ) in vederea alegerilor de anul viitor sau in vederea anticipatelor despre care vorbeste doamna Gorghiu. Soarta lui Tariceanu va fi un element definitoriu pentru acest proces”, dezvaluie Oana Stancu.

Sursa foto: jurnalul.ro